Kwestie dotyczące forum

Odpowiedz

[Administracja] GMail, wiadomości z domeny info.ingbank.pl trafiają do spamu, DKIM/SPF

[ Edytowane ]

Począwszy od maila potwierdzającego rejestrację konta w państwa serwisie, wszystkie wiadomości są klasyfikowane przez serwer poczty GMail jako spam. Problem prawdopodobnie leży w konfiguracji rekordu SPF dla domeny (+ postfix rewrite). Weryfikacja DKIM przebiega pooprawnie z ostrzeżeniem: From is not in the signing domain.

Ostrzeżenia pokazują się zarówno w kliencie webowym GMail jak i w lokalnym kliencie poczty (Thunderbird + DKIM Verifier). Taka sytuacja Emotikon: LOL

Problem można "obejść" (nie sprawdzałem):

- dodając adres email portalu do kontaktów GMail

- utworzyć filtr z dalszym działaniem "nigdy nie wysyłaj do spamu"

Proszę o sprawdzenie sytuacji.

Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 1 z 2 (5 362 wyświetleń)

Re: [Administracja] GMail, wiadomości z domeny info.ingbank.pl trafiają do spamu, DKIM/SPF

Dziękujemy za informację. Przekazaliśmy tę sprawę do odpowiedniego działu. Sprawdzimy to.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
KarolB
Moderator
Moderator icon
156
23
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (5 269 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Konieczność ponownej aktywacji aplikacji

U mnie wystąpiła ta sama sytuacja co u AleKre1995. Otwierając aplikację z rana wszystko było w porządku, jednak kolejnym razem - około 10:45 pojawił się widok "Aktywuj aplikację lub załóż konto bankow

...

30-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy