Kwestie dotyczące forum

Odpowiedz

[Administracja] GMail, wiadomości z domeny info.ingbank.pl trafiają do spamu, DKIM/SPF

[ Edytowane ]

Począwszy od maila potwierdzającego rejestrację konta w państwa serwisie, wszystkie wiadomości są klasyfikowane przez serwer poczty GMail jako spam. Problem prawdopodobnie leży w konfiguracji rekordu SPF dla domeny (+ postfix rewrite). Weryfikacja DKIM przebiega pooprawnie z ostrzeżeniem: From is not in the signing domain.

Ostrzeżenia pokazują się zarówno w kliencie webowym GMail jak i w lokalnym kliencie poczty (Thunderbird + DKIM Verifier). Taka sytuacja Emotikon: LOL

Problem można "obejść" (nie sprawdzałem):

- dodając adres email portalu do kontaktów GMail

- utworzyć filtr z dalszym działaniem "nigdy nie wysyłaj do spamu"

Proszę o sprawdzenie sytuacji.

brajanusz
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
20
9
10-09-2021
Wiadomość 1 z 2 (4 953 wyświetleń)

Re: [Administracja] GMail, wiadomości z domeny info.ingbank.pl trafiają do spamu, DKIM/SPF

Dziękujemy za informację. Przekazaliśmy tę sprawę do odpowiedniego działu. Sprawdzimy to.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
KarolB
Moderator
Moderator icon
149
22
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (4 860 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Pożyczka

Nie, nie dzwonimy do pracodawcy w celu weryfikacji, w tym celu możemy poprosić Cię o zaświadczenie o źródle i wysokości dochodu od pracodawcy.

07-11-2024
Pożyczka

Dzień dobry chciałam zapytać czy przy potrzebie wzięcia 4 pożyczki gotówkowej bank dzwoni do pracodawcy w celu weryfikacji

07-11-2024
Re.: Mozliwość weryfikacji płatności kartą za pomocą SMSa zamiast aplikacji mobilnej

@Alison Możesz zmienić metodę autoryzacji płatności na SMS. Na ekranie ze szczegółami transakcji, wybierz opcję potwierdzenia kodem SMS. Zobaczysz stronę logowania do bankowości internetowej Moje ING...

04-11-2024