Odpowiedz

dobranie kredytu do istniejącego

Witam, 

Obecnie zostało mi jeszcze ok 7-8 tys do spłaty z 15. Chciałabym dobrać 30tys (na partycypacje) czy jest możliwość dobrania kwoty do istniejącego? I ewentualne wyliczenie nowej wysokości raty? 

Pozdrawiam.

Odpowiedz
0 Lajków
jowu
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
29-12-2017
Wiadomość 1 z 4 (13 831 wyświetleń)

Re: dobranie kredytu do istniejącego

Nie możesz dobrać kwoty do już spłacanej pożyczki, ale możesz skorzystać z dwóch rozwiązań:

• konsolidacja: nową pożyczką możesz spłacić obecną. Jeżeli zdecydujesz się na takie rozwiązanie, kwota, o którą wnioskujesz powinna zawierać kwotę na spłatę obecnej pożyczki i kwotę, jaką chcesz mieć do dyspozycji. W podanym przez Ciebie przykładzie byłoby to ok. 38 000 zł.
  • nowa pożyczka w kwocie 30 000 zł. Co miesiąc będziesz spłacał dwie raty, dotychczasowej i nowej pożyczki. 

Ratę pożyczki możesz w łatwy sposób obliczyć za pomocą kalkulatora dostępnego na naszej stronie internetowej.  

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
145
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (13 772 wyświetleń)

Ja mam pytanie właśnie do tego kalkulatora bo jeżeli chce wziąć wyższy kredyt np 20000 a chce spłacić tym pożyczki też w ing to wtedy liczy się zaznaczenie opcji że przeznacza się na spłatę zobowiązań? Czy to tylko dotyczy z innych banków?
Odpowiedz
0 Lajków
elson1988
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
27-02-2018
Wiadomość 3 z 4 (13 099 wyświetleń)

Opcja ,,Chcę przeznaczyć przynajmniej część pożyczki na spłatę innych kredytów" nie uwzględnia naszych pożyczek. Dotyczy ona zobowiązań z innych instytucji bankowych, które mają podpisaną umowę z Biurem Informacji Kredytowej S.A. Jeśli przeznaczysz co najmniej połowę pożyczki (min. 4 000 zł) na ich spłatę, nie pobierzemy prowizji. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1138
226
07-06-2017
Wiadomość 4 z 4 (13 032 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy