Odpowiedz

Zapytanie odnośnie pożyczki

Witam, jestem zainteresowany wzięciem pożyczki gotówkowej lub pożyczki konsolidacyjnej. Niezależnie czy będzie to pierwsza czy druga forma - chcę przeznaczyć większą jej część na spłatę obecnego zobowiązania oraz mniejszą część na inne wydatki. Obecnie mam uruchomiony w ING limit odnawialny (debet w koncie), chciałbym go spłacić i całkowicie zamknąć (do spłaty pozostała połowa kwoty limitu).

Mam do Państwa 2 pytania:

1. Czy forma pożyczki ma wpływ na wysokość oprocentowania i RSSO? Chodzi mi o porównanie „tradycyjnej” pożyczki gotówkowej oraz pożyczki konsolidacyjnej. Która jest korzystniejsza?

2. Czy w obecnej sytuacji mogę zawnioskować o pożyczkę? U obecnego pracodawcy jestem zatrudniony od 4 miesięcy na umowę o pracę na czas nieokreślony, natomiast u poprzedniego pracodawcy również byłem zatrudniony na czas nieokreślony, na umowę o pracę, przez okres 6 lat. Pomiędzy jednym a drugim zatrudnieniem nie było przerwy. Czy staż pracy u obecnego pracodawcy nie jest zbyt krótki by starać się o pożyczkę?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Odpowiedz
0 Lajków
Mateusz251
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
05-12-2024
Wiadomość 1 z 2 (1 648 wyświetleń)

Re.: Zapytanie odnośnie pożyczki

1. W obu przypadkach oprocentowanie, jak i RRSO będzie takie samo.

2. W sytuacji, gdzie otrzymujesz wynagrodzenie od jednego pracodawcy krócej niż 6 miesięcy, to nie będziesz miał możliwości zawnioskowania o zobowiązanie kredytowe.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
233
47
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (1 591 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy