Odpowiedz

Zapytanie odnośnie pożyczki

Witam, jestem zainteresowany wzięciem pożyczki gotówkowej lub pożyczki konsolidacyjnej. Niezależnie czy będzie to pierwsza czy druga forma - chcę przeznaczyć większą jej część na spłatę obecnego zobowiązania oraz mniejszą część na inne wydatki. Obecnie mam uruchomiony w ING limit odnawialny (debet w koncie), chciałbym go spłacić i całkowicie zamknąć (do spłaty pozostała połowa kwoty limitu).

Mam do Państwa 2 pytania:

1. Czy forma pożyczki ma wpływ na wysokość oprocentowania i RSSO? Chodzi mi o porównanie „tradycyjnej” pożyczki gotówkowej oraz pożyczki konsolidacyjnej. Która jest korzystniejsza?

2. Czy w obecnej sytuacji mogę zawnioskować o pożyczkę? U obecnego pracodawcy jestem zatrudniony od 4 miesięcy na umowę o pracę na czas nieokreślony, natomiast u poprzedniego pracodawcy również byłem zatrudniony na czas nieokreślony, na umowę o pracę, przez okres 6 lat. Pomiędzy jednym a drugim zatrudnieniem nie było przerwy. Czy staż pracy u obecnego pracodawcy nie jest zbyt krótki by starać się o pożyczkę?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Odpowiedz
0 Lajków
Mateusz251
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
05-12-2024
Wiadomość 1 z 2 (73 wyświetleń)

Re.: Zapytanie odnośnie pożyczki

1. W obu przypadkach oprocentowanie, jak i RRSO będzie takie samo.

2. W sytuacji, gdzie otrzymujesz wynagrodzenie od jednego pracodawcy krócej niż 6 miesięcy, to nie będziesz miał możliwości zawnioskowania o zobowiązanie kredytowe.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
192
38
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (16 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Zapytanie odnośnie pożyczki

1. W obu przypadkach oprocentowanie, jak i RRSO będzie takie samo.

2. W sytuacji, gdzie otrzymujesz wynagrodzenie od jednego pracodawcy krócej niż 6 miesięcy, to nie będziesz miał możliwości zawniosko

...

18-03-2025
Rozpatrzenie wniosku

Dzień dobry. Wniosek złożony 7 lutego, na stronie ING informacja, że jest już decyzja. Po próbie ustalenia jaka jest decyzja, otrzymałam informację od Pani z ING że jest błąd techniczny i jeszcze raz

...

18-03-2025
Pożyczka na dochody z Wielkiej Brytanii

Witam
Mam pytanie odnośnie pożyczki gotówkowej na dochody z Wielkiej Brytanii czy jest możliwość uzyskania pożyczki pracuje w Anglii w jednej firmie ponad 10 lat dochody na konto w banku angielskim.

18-03-2025