Odpowiedz
Opcje
- Subskrybuj źródło RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Przyklej wątek Wątek u bieżącego użytkownika
- Zakładka
- Subskrybuj
- Strona dopasowana do drukarki
Zapytanie odnośnie pożyczki
17-03-2025 20:41
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, jestem zainteresowany wzięciem pożyczki gotówkowej lub pożyczki konsolidacyjnej. Niezależnie czy będzie to pierwsza czy druga forma - chcę przeznaczyć większą jej część na spłatę obecnego zobowiązania oraz mniejszą część na inne wydatki. Obecnie mam uruchomiony w ING limit odnawialny (debet w koncie), chciałbym go spłacić i całkowicie zamknąć (do spłaty pozostała połowa kwoty limitu).
Mam do Państwa 2 pytania:
1. Czy forma pożyczki ma wpływ na wysokość oprocentowania i RSSO? Chodzi mi o porównanie „tradycyjnej” pożyczki gotówkowej oraz pożyczki konsolidacyjnej. Która jest korzystniejsza?
2. Czy w obecnej sytuacji mogę zawnioskować o pożyczkę? U obecnego pracodawcy jestem zatrudniony od 4 miesięcy na umowę o pracę na czas nieokreślony, natomiast u poprzedniego pracodawcy również byłem zatrudniony na czas nieokreślony, na umowę o pracę, przez okres 6 lat. Pomiędzy jednym a drugim zatrudnieniem nie było przerwy. Czy staż pracy u obecnego pracodawcy nie jest zbyt krótki by starać się o pożyczkę?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Mam do Państwa 2 pytania:
1. Czy forma pożyczki ma wpływ na wysokość oprocentowania i RSSO? Chodzi mi o porównanie „tradycyjnej” pożyczki gotówkowej oraz pożyczki konsolidacyjnej. Która jest korzystniejsza?
2. Czy w obecnej sytuacji mogę zawnioskować o pożyczkę? U obecnego pracodawcy jestem zatrudniony od 4 miesięcy na umowę o pracę na czas nieokreślony, natomiast u poprzedniego pracodawcy również byłem zatrudniony na czas nieokreślony, na umowę o pracę, przez okres 6 lat. Pomiędzy jednym a drugim zatrudnieniem nie było przerwy. Czy staż pracy u obecnego pracodawcy nie jest zbyt krótki by starać się o pożyczkę?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wiadomość 1 z 2
(73 wyświetleń)
18-03-2025 20:49
Re.: Zapytanie odnośnie pożyczki
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
1. W obu przypadkach oprocentowanie, jak i RRSO będzie takie samo.
2. W sytuacji, gdzie otrzymujesz wynagrodzenie od jednego pracodawcy krócej niż 6 miesięcy, to nie będziesz miał możliwości zawnioskowania o zobowiązanie kredytowe.
-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj