Kredyty i pożyczki

Odpowiedz

Pożyczka- oświadczenie o źródle pochodzenia środków

Dzień dobry,

W ING posiadam tylko pożyczkę gotówkową od 7 lat, którą spłacam. Nie mam żadnego konta, żadnej karty, możliwości zalogowania się, nic. Mam tylko podany numer konta, na który co miesiąc przelewam ratę. ING żąda ode mnie oświadczenia o źródle pochodzenia środków. Czy muszę to mi wysyłać? Co mi mogą zablokować jak nic nie mam?

Odpowiedz
0 Lajków
kzienia
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
25-10-2023
Wiadomość 1 z 2 (4 729 wyświetleń)

Re: Pożyczka- oświadczenie o źródle pochodzenia środków

Tak, powinieneś złożyć oświadczenie. Zgodnie z regulacją KYC – Poznaj Swojego Klienta, prosimy naszych klientów o aktualizowanie dokumentów tożsamości oraz dostarczanie oświadczeń o źródle pochodzenia pieniędzy. W konsekwencji braku dokumentu możemy ograniczyć Ci dostęp do usług a nawet wypowiedzieć umowę. Więcej informacji znajdziesz tutaj: https://www.ing.pl/o-banku/kyc-poznaj-swojego-klienta 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1122
224
07-06-2017
Wiadomość 2 z 2 (4 675 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Rozpatrzenie wniosku

Tak - wspaniale. Należy nadmienić, że proces weryfikacji dokumentów nie jest realizowany do zakończenia w jednym kroku. Kiedy znajdujecie państwo brak - podajecie wymaganie i wniosek trafia na koniec

...

31-03-2025
Re.: Długi proces decyzyjności

Dziękuje za odpowiedź Pani Natalio.
Niestety ale nie widzę sensu dla mnie składania reklamacji bo nic to nie zmieni. Termin minął.
Jeżeli to ma przysporzyć państwu źródła do poprawy procesu - to ja podz

...

31-03-2025
Re.: Elewacja - kredyt hipoteczny

Prosimy w tej sprawie skontaktuj się z naszymi doradcami hipotecznymi. Przez naszą stronę możesz się umówić na spotkanie wideo z dowolnego miejsca. Skorzystać z naszej strony www.ing.pl/kontakt : Spot...

31-03-2025