19-01-2021 14:56
Dzień dobry wszystkim. Posiadam w ING pożyczkę hipoteczną, którą regularnie i bez opóźnień spłacam od 5 lat. Zabezpieczeniem tej pożyczki jest mieszkanie nienależące do mnie tylko do osoby trzeciej. Niedawno okazało się, że osoba ta wpadła w dość poważne długi - na tyle poważne, że mieszkanie to ma zostać zlicytowane przez komornika. Niestety nie mam możliwości przeniesienia zabezpieczenia na inną nieruchomość.
Proszę mi powiedzieć jak teraz będzie wyglądała sprawa z moją pożyczką w razie faktycznego zlicytowania tej nieruchomości?
20-01-2021 14:08
W opisanej przez Ciebie sytuacji, wpis hipoteczny spowoduje, że w pierwszej kolejności będzie spłacona pożyczka, jak tylko zlicytowana zostanie nieruchomość.
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025