03-01-2016 18:59
Witam.
Jestem zainteresowany pożyczką gotówkową (ok 5tys na max24mce), lecz nigdzie nie mogę znaleźć informacji jak spłacać.
Przykładowo: pożyczka zostanie mi udzielona, pieniądze dostane już na konto, to jak spłacać raty?
Termin ustalę we wniosku na np 20 dzien każdego miesiąca. W tym dniu zostanie mi pobrana rata z konta czy sam robię przelew?
03-01-2016 19:07
To sam decydujesz jak pożyczka będzie spłacana. Mając rachunek bieżący w naszym banku najlepiej jest wskazać by z tego rachunku następowała spłata. Wtedy wystarczy, że na przykład 20 dnia miesiąca będziesz mieć pieniądze na koncie, a my pobierzemy je na spłatę raty.
Możesz też spłacać zobowiązanie przez tak zwane konto techniczne. Wtedy każdorazowo trzeba wykonywać przelew na dany numer rachunku.
03-01-2016 19:17
Tak, mam konto w ING.
Czyli podczas składnia wniosku będzie opcja ustanienia "rodzaju" spłaty? Czy już po przyznaniu pożyczki dopiero ustalam?
03-01-2016 19:23
Już na etapie składania wniosku ustalana jest forma spłaty pożyczki. Jeśli masz rachunek bieżący, to tak jak już pisaliśmy pieniądze na spłatę raty będziemy automatycznie pobierać w dniu spłaty.
03-01-2016 19:26
Ok, czyli już wszystko wiem.
Dziękuję za szybką odpowiedź.
03-01-2016 19:52
A jeszcze zapytam.
Czy w takiej sytuacji jest możliwość wcześniejszej spłaty pożyczki?
Czy dostanę kopię umowy pożyczki pocztą czy na email? I czy w ogóle dostanę?
03-01-2016 20:08
Pożyczkę możesz dowolnie nadpłacać oraz też wcześniej w całości spłacić. Obie dyspozycje są bezpłatne i możesz je złożyć poprzez usługę ING BankOnLine. Wystarczy, że pieniądze są na rachunku. Dodatkowo, jeśli spłacisz całe zobowiązanie, nie trzeba tego dodatkowo zgłaszać w oddziale banku. Od razu zamkniemy rachunek pożyczki.
Odpowiadając na drugie pytanie:
- podpisując umowę o pożyczkę gotówkową poprzez ING BankOnLine umowa będzie dostępna na końcu wniosku i będziesz mógł ją zapisać na komputerze;
- podpisując w oddziale banku, pracownik przygotuje do razu komplet dokumentów.
26-03-2016 04:56
witam,
czy jeśli spłaciłem całkowicie wcześniej kredyt gotówkowy przez konto internetowe to muszę informować dodatkowo o tym w oddziale bankowym?
kredyt zaciągnięty w lutym 2015r.
25 000zł
spłacono resztę (ponad 16tyś.) jednorazowo
pozdrawiam
27-03-2016 14:15
Jeśli spłaciłeś pożyczkę gotówkową przez bankowość internetową, to nie musisz nas dodatkowo informować.
29-03-2016 19:04
dlaczego mimo spłaconego kredytu przy moich wnioskach kredytowych nadal widnieje informacja "kredyt uruchomiony"?
nie powinno być np. "zamknięty"?
dodam, że jako taki kredyt nie widnieje w zakładce kredyty
pozdrawiam
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |