Czy posiadając kredyt hipoteczny w ING moge korzystać z limitu zadłużenia na koncie w ING? Rata kredytu jest pobierana z konta na którym miałby byc limit. Chodzi szczególnie o sytuację, gdy przekroczylibyśmy limit zadłużenia i przyszedłby dzien raty kredytu hipotecznego. Czy w tej sytuacji bank bedzie traktował środki z limitu zadłużenia tak, jakby były one moimi "zwykłymi" środkami? Warunek kredytu hipotecznego dot. wpływu na konto w wysokości min. 2000 zł miesięcznie oczywiście zachowuje.
Tak, jeżeli nie będziesz miała własnych środków na rachunku, bank pobierze ratę kredytu hipotecznego z dostępnych środków w ramach przyznanego limitu zadłużenia w koncie osobistym.
Kredyt na mieszkanie mamy od 5 lat. W tym czasie spłaciliśmy już 50% zaciągniętego kapitalu. Marża banku w umowie wynosi 2,2%, jednak obecnie bank oferuje dla nowych klientów 1,7% czyli 0,5% mniej. By...
Mamy teraz podobną sytuację, niestety w umowie kredytowej nie ma informacji o tym że skrócić okres kredytowania można dopiero po pierwszej racie odsetkowo-kapitalowej. Czy mogę wiedzieć jak skończyła ...
Temat stary, ale może komuś się przyda. Również mam problem z 2 imieniem i na stronie gov.pl jest informacja, że "Osoby posiadające więcej imion mogą wpisać tylko pierwsze". Mój profil został poprawni...