Kredyty i pożyczki

Odpowiedz

Brak oferty kredytowej-pozaodsetkowe koszty kredytu

Witam,
Mam pytanie odnośnie pozaodsetkowego kosztu kredytu. Chcialłbym wziąć kredyt w banku (przykładowo) na 80 tysięcy.
Zdolnośc kredytową posiadam- informację otrzymałem w banku. Jednak w myśl ustawy o pozaodsetkowym kosztem kredytu, nie otrzymuję oferty w banku.
Posiadam zobowiązania (w ing oraz w innym banku) zaciągnięte w ciągu 120 dni od wnioskowania o kredyt. Proszę o informację, czy:
-W razie spłaty kredytów wziętych w ING w ciągu 120 dni, mogę liczyć na ofertę? Obowiązuje jakaś karencja co do czasu pojawienia się oferty kredytu?
-Czy wystarczy spłata kredytów jedynie w ing, czy wszystkie zaciągnięte w ciągu 120 dni zobowiązania muszą zostać spłacone?
Proszę o pomoc w interpretacji. Posiłkowałem się ustawą o kredycie konsumenckim z dnia 10 września 2015 roku, wchodzący w życie po 6 miesiącach- 11 marca 2016) art. 36c.

Pozdrawiam serdecznie!

Odpowiedz
0 Lajków
Rain92
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
07-07-2016
Wiadomość 1 z 2 (3 910 wyświetleń)

Re.: Brak oferty kredytowej-pozaodsetkowe koszty kredytu

W przypadku składania wniosku o pożyczkę, pozaodsetkowe koszty kredytu badamy wyłącznie w stosunku do pożyczek posiadanych w naszym banku.
W momencie wnioskowania o pożyczkę jest przeprowadzana ocena całości danych zawartych we wniosku (nie tylko zdolności kredytowej) i na tej podstawie jest przygotowywana oferta. Ze względu na to, że spłata posiadanych zobowiązań w ING nie jest wyłączną przesłanką pozytywnej decyzji kredytowej, nie możemy zagwarantować, że zostanie przygotowana oferta.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
799
173
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (3 864 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Rozpatrzenie wniosku

Tak - wspaniale. Należy nadmienić, że proces weryfikacji dokumentów nie jest realizowany do zakończenia w jednym kroku. Kiedy znajdujecie państwo brak - podajecie wymaganie i wniosek trafia na koniec

...

31-03-2025
Re.: Długi proces decyzyjności

Dziękuje za odpowiedź Pani Natalio.
Niestety ale nie widzę sensu dla mnie składania reklamacji bo nic to nie zmieni. Termin minął.
Jeżeli to ma przysporzyć państwu źródła do poprawy procesu - to ja podz

...

31-03-2025
Re.: Elewacja - kredyt hipoteczny

Prosimy w tej sprawie skontaktuj się z naszymi doradcami hipotecznymi. Przez naszą stronę możesz się umówić na spotkanie wideo z dowolnego miejsca. Skorzystać z naszej strony www.ing.pl/kontakt : Spot...

31-03-2025