Odpowiedz

Kredyt on-line

Dzień dobry,

Na dniach chciałabym wziąć drobną pożyczkę gotówkową on-line. Nie jest to moja pierwsza pożyczka w ING, jednak mało kiedy proces udzielenia kredytu nie obył się bez tworzenia problemow ze strony ING. Jestem teraz w sytuacji, gdzie do końca lipca mam umowę z pracodawcą, jednak dostałam już przedłużenie tej umowy. Czy podczas wypełniania wniosku kredytowego i wpisania nowego terminu zatrudnienia, nie zostanę posądzona przez ING o niezgodność danych względem poprzednich wniosków kredytowych (miałam już taką sytuację stąd pytanie)? Czy będzie potrzeba wizyta w banku celem okazania nowej umowy (również doświadczyłam już tego procesu)? Czy wystarczy zrobić jej skan/zdjęcie telefonem i wrzucić do dokumentów zw. z pracą na koncie ING? Ogólnie mimo terminowego spłacania każdej pożyczki w ING (brałam już ich kilka) prawie zawsze próba pożyczenia pieniędzy on-line, kończy się ściąganiem mnie do siedziby banku. Chciałabym wiedzieć, czego mogę się tym razem spodziewać.

Pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
shelby85
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
30-10-2016
Wiadomość 1 z 4 (6 368 wyświetleń)

Re: Kredyt on-line

@shelby85 Sytuacje które opisujesz są częścią procesu oceny zdolności kredytowej. Nie mamy możliwości zagwarantowania Ci, że cały proces przejdziesz w bankowości internetowej. Proces ten ma na celu potwierdzenie informacji w sposób nie pozostawiający wątpliwości. Rozumiem, że sytuacja może być niezbyt komfortowa. Staramy się jednak, aby proces ten był jak najbardziej bezpieczny z punktu widzenia kredytobiorcy jak i banku.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 2 z 4 (6 303 wyświetleń)

Przy którymś razie z kolei można już sobie raczej odpuścić, nie sądzi Pan? Tym bardziej, że nie są to pożyczki rzędu kilkunastu tysięcy, a jedynie 1000pln! Zweryfikować zatrudnienie możecie w firmie w której jestem zatrudniona, po to są Wam m.in podawane dane pracodawcy. Gdybym chciała się ruszać z domu po takie drobniaki, to nie używałabym narzędzia on-line. Po co udostępniacie narzędzie on-line, skoro na 5 pożyczek branych przez klienta, 4 razy ściągacie go do banku? Dodam, że owe 5 pożyczek, w odstępie czasu, brałam w ramach jednej umowy o prace, którą ode mnie skserowaliście, wiec wszystkie potrzebne dane mieliście u siebie... 

Ponawiam więc pytanie o możliwość załączenia na koncie ING dokumentow, np. wrzucenie Wam na dysk zdjęcia nowej umowy o pracę. Czy po wpisaniu nowego okresu zatrudnienia jesteście to sobie w stanie na moim koncie zweryfikować i macie wgląd w te dokumenty czy znowu zostanę ściągnięta do banku, bo nie będzie Wam się pokrywał okres zatrudnienia z poprzednim?

Odpowiedz
0 Lajków
shelby85
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
30-10-2016
Wiadomość 3 z 4 (6 259 wyświetleń)

@shelby85 Przykro mi, że tak uważasz. Tak jak napisaliśmy wcześniej, w każdej sytuacji podczas oceny zdolności kredytowej możemy poprosić o przedstawienie dodatkowych dokumentów. W zależności od końcowej decyzji, opcja dodania załącznika może pokazać się na końcu wniosku kredytowego. Nie zawsze udostępniamy jednak taką możliwość, dlatego nie mogę jednoznacznie wskazać jak to będzie w Twoim przypadku. Mimo to, zachęcam Cię do złożenia u nas wniosku kredytowego i życzę pozytywnej decyzji kredytowej bez konieczności przedstawiania dodatkowych dokumentów.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
602
127
12-04-2017
Wiadomość 4 z 4 (6 198 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025