21-02-2021 21:00
Witam. Chciałbym dopytać eksperta, czy idę właściwą drogą
Mam 26lat.
Prowadzę JDG i planuję wziąć kredyt gotówkowy na około 100tyś (zdolność posiadam, oferta przygotowana).
Ma być to zakup działki, domu i budynków gosp., które w przyszłości wykorzystam w JDG.
Wszystko do kapitalnego remontu dlatego nie startuję do hipoteki bo będą problemy.
Moje zapytanie wygląda tak, czy będzie opcja, żeby w przyszłości (po załatwieniu wszelkich formalności, żeby ziemia i budynki były moje) zamienić ten kredyt gotówkowy na hipotekę i dobrać sumę na remont budynku mieszkalnego?
W ten sposób obniżyłbym miesięczną ratę i wydłużył czas spłaty.
23-02-2021 06:31
Miło mi czytać, że nasza oferta Cię zainteresowała
Oczywiście, możesz w przyszłości skonsolidować swoje zobowiązanie kredytem hipotecznym, który jest przeznaczony na tai cel. Jeśli będziesz miał odpowiednią zdolność kredytową, będziesz mógł także dobrać dodatkową gotówkę na remont.
@elmer Zdaje sobie sprawę z Twojej sytuacji i chciałbym pomóc. Niestety jednak, poprzez forum Społeczność nie mogę sprawdzić w jakim stanie są aktualnie te zadłużenia. Proszę, zadzwoń w tygodniu (8:00
... 27-02-2021Art. 34. 4. Instytucje obowiązane na potrzeby stosowania środków bezpieczeństwa finansowego mogą przetwarzać informacje zawarte w dokumentach tożsamości klienta i osoby upoważnionej do działania w
... 27-02-2021