21-02-2021 21:00
Witam. Chciałbym dopytać eksperta, czy idę właściwą drogą
Mam 26lat.
Prowadzę JDG i planuję wziąć kredyt gotówkowy na około 100tyś (zdolność posiadam, oferta przygotowana).
Ma być to zakup działki, domu i budynków gosp., które w przyszłości wykorzystam w JDG.
Wszystko do kapitalnego remontu dlatego nie startuję do hipoteki bo będą problemy.
Moje zapytanie wygląda tak, czy będzie opcja, żeby w przyszłości (po załatwieniu wszelkich formalności, żeby ziemia i budynki były moje) zamienić ten kredyt gotówkowy na hipotekę i dobrać sumę na remont budynku mieszkalnego?
W ten sposób obniżyłbym miesięczną ratę i wydłużył czas spłaty.
23-02-2021 06:31
Miło mi czytać, że nasza oferta Cię zainteresowała
Oczywiście, możesz w przyszłości skonsolidować swoje zobowiązanie kredytem hipotecznym, który jest przeznaczony na tai cel. Jeśli będziesz miał odpowiednią zdolność kredytową, będziesz mógł także dobrać dodatkową gotówkę na remont.
01-03-2021 05:49
Jeśli nieruchomości będą już Twoje to będzie to pożyczka hipoteczna, nie kredyt hipoteczny. Różnica jest taka, że kredyt jest celowy na zakup a pożyczka jest gotówkowa pod zastaw (właśnie np. na remont). Pewnie to wiesz ale przyda się innym bo wprost nie wynika to z wątku.
Michał Straus z Faraon24
Mam ten sam problem. Jak to rozwiązać?
24-11-2024Witam,
mam podobnie, podczas próby aktywacji aplikacji wszystko przebiega prawidłowo aż do przyjścia smsa z kodem i po jego wpisaniu do aplikacji pojawia się ekran na wpisanie kodu przekazanego przez p
... 24-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |