12-07-2017 22:42
Dobry wieczór,
w oddziale składałam wniosek o konsolidację kredytów z innych banków + dobranie gotówki - dostałam wstępną decyzję na TAK, ale sprawa poszła do centrali (chyba z uwagi na późną godzinę - składałam wniosek po godz. 17:00).
Co to dalej oznacza, jaka jest dalsza procedura i ile ona może trwać?
Jakie jest prawdopodobieństwo uzyskania odmowy?
Czy wstępna decyzja na TAK np po potwierdzeniu przez pracodawcę zarobków = decyzja ostateczna na TAK?
13-07-2017 07:33
Miałem już w życiu sytuację, która nauczyła mnie, że dopóki nie masz pieniędzy na koncie nie możesz być pewna czy kredyt został przyznany. Nawet gdy podpisałaś już w oddziale umowę.
Podpisałem umowę, czekałem aż wpłyną pieniądze na konto. Po drugim dniu interwencji w oddziale dowiedziałem się w końcu, że kredyt nie został przyznany gdyż analityk doszukła się w zaświadczeniu o zarobkach iż firma, w której pracuje znajduje się (nazwijmy to umownie) w stanie podwyższonego ryzyka.
Przeproszono za zaistniałą sytuacje i tyle z kredytu.
Więc mam nadzieje, że w Twoim przypadku sprawa rozpatrzona zostanie szybko i pozytywnie. Do samego końca.
Pozdrawiam.
13-07-2017 07:59
Przykro nam, nie jesteśmy w stanie sprawdzić szczegółów dotyczących Twojego wniosku. W sprawie decyzji ostatecznej oraz czasu oczekiwania, należy kontaktować się z doradcą u którego składasz wniosek.
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |