Odpowiedz

zwiększenie kredytu hipotecznego

Czy przy wniosku o zwiększenie kredytu hipotecznego konieczne jest, aby umowa o pracę obowiązywała jeszcze rok w momencie składania wniosku czy może wystarczyłoby oświadczenie ze strony pracodawcy, że będzie nas zatrudniał przez conajmniej rok. Termin na jaki zostałą zawarta umowa nie jest przecież równoznaczny z okresem trwania samej umowy. Wydaje się, że dla banku powinien być ważny wpis w hipotekę, bo umowa niekoniecznie jest wyznacznikiem (zmiana pracy, zwolnienie przez pracodawcę lub inne czynniki, które mogą zmienić stosunek pracy)

Odpowiedz
0 Lajków
malnie6021
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
25-08-2017
Wiadomość 1 z 4 (7 715 wyświetleń)

Re.: zwiększenie kredytu hipotecznego

[ Edytowane ]

@malnie6021 przy składaniu wniosku o zwiększenie kwoty kredytu wymagamy przedstawienia zaświadczenia o dochodach. Akceptujemy dochód z tytułu umowy o pracę. Wymagamy, aby umowa była zawarta na minimum 12 miesięcy do przodu. Możesz przedłożyć aneks, ale już podpisany. Nie akceptujemy promesy ze strony pracodawcy.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1124
224
07-06-2017
Wiadomość 2 z 4 (7 696 wyświetleń)

Witam, mam budowę prawie zakończoną, dom jeszcze nie jest odebrany ale zabrakło nam pieniędzy czy możemy dobrać np 30 tys do kredytu hipotecznego i jakie ewentualnie dokumenty byłyby do tego potrzebne?
Odpowiedz
0 Lajków
serena11
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
21-09-2017
Wiadomość 3 z 4 (6 829 wyświetleń)

Udzielamy kredytu na dokończenie budowy domu jednak minimalna kwota to 70 000 zł.

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
144
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (6 774 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy