Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

przeniesienie zabezpieczenia kredytu na inną nieruchomość

Witam posiadam dwa mieszkania łącznej wartości około 380tys zł. Za tych mieszkaniach jest zabezpieczenie kredytu o wartości 270 tysięcy zł. Posiadam także dom łącznej wartości 320000 zł Chciałbym przenieść zabezpieczenie kredytu z jednego mieszkania na ten dom. Dom jest w stanie prawie deweloperskim czyli są wykonane tynki posadzki instalacje elektryczne sanitarne są grzejniki na ścianach brakuje jedynie kotłowni wykonanej kuchni i łazienki No i trwają prace typowo wykończeniowe czyli szpachlowanie malowanie. Rzeczoznawca który przyszedł wycenić wartość nieruchomości przyczepił się do tego że brakuje właśnie wykonanej łazienki brakuje wykonanej kuchni oraz kotłowni i moje pytanie jest następujące czy jego aluzje odnośnie wykończenia domu mogą wpływać na decyzje przeniesienie kredytu pomimo tego że wartość domu jest o wiele większa niż jednego mieszkania
Odpowiedz
0 Lajków
graff123
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
06-05-2016
Wiadomość 1 z 2 (4 392 wyświetleń)

Re.: przeniesienie zabezpieczenia kredytu na inną nieruchomość

@graff123 Tak, te kwestie mogą zaważyć na ostatecznej decyzji kredytowej. Dom powinien być oddany do użytku.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
808
176
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (4 231 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Prezent urodzinowy

Dziękuję za życzenia i prezent urodzinowy. Inne banki (to nie reklama, bo nie podaję nazw) dają lokatę na wyższy procent. ING daje gify i piosenki. Ale się uśmiałem :-D

14-04-2026
Bankomat Jasienica

Naprawdę INg zeszło na psy, jeden bankomat (były dwa, ale komuś przeszkadzało) powolne oprogramowanie, ciągle awarie, brak możliwości wpłaty albo wypłaty. Kolejki codziennie od dwóch lat. Wstyd.

14-04-2026
Re.: Niezadowolenie z powodu wycofania paczek przelewów

Chciałbym napisać, że integracja s KSeF NIE JEST substytutem wycofanych paczek przelewów. Integracja pomaga co najwyżej z fakturami kosztowymi, ale nadal trzeba się męczyć ręcznie z wypłatami, przelew

...

14-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy