15-02-2022 09:02
Witam
mam w waszym banku kredyt hipoteczny, chciałbym zacząć nadpłacać by wcześniej ten kredyt spłacić. W mojej umowie jest taki zapis że przed dokonaniem nadpłąty kredytu musze powiadomić bank (w formie pisemnej) na co najmniej 2 dni przed wpłatą.
Proszę o informacje w jakiej formie można dokonać wspomnianego powiadomienia czy wystarczy forma e-mailowa czy trzeba się wstawić osobiście ??
15-02-2022 12:25
Witaj,
możesz nadpłacać kredyt samodzielnie przez bankowość internetową i wtedy taka dyspozycja wiąże się z automatycznym powiadomieniem. Nie musisz tego zgłaszać oddzielnie. Nadpłaty dokonasz po kliknięciu w swój kredyt w zakładce:
Kredyty-> Kredyt hipoteczny -> Nadpłać kredyt
Po nadpłacie system automatycznie zmniejszy ratę kredytu. Jeśli nie chcesz zmniejszać raty, a skrócić okres kredytowania, to po nadpłacie w ciągu 3 miesięcy skontaktuj się z nami telefonicznie pod numerem 32 357 00 57. Zamówimy bezpłatny aneks i umówimy wszystkich kredytobiorców na jego podpisanie w placówce.
Jeśli nie korzystasz z bankowości internetowej, to możesz zlecić nadpłatę telefonicznie lub umówić się na spotkanie do placówki.
15-02-2022 13:08
dziękuje bardzo za odpowiedz
Pozdrawiam
I prawidłowo. Jak można podawać inne dane? Wiesz, że na to są paragrafy?
23-11-2024Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz
... 23-11-2024