Odpowiedz

powiadomienie pisemne banku

Witam

mam w waszym banku kredyt hipoteczny, chciałbym zacząć nadpłacać by wcześniej ten kredyt spłacić. W mojej umowie jest taki zapis że przed dokonaniem nadpłąty kredytu musze powiadomić bank (w formie pisemnej) na co najmniej 2 dni przed wpłatą.

Proszę o informacje w jakiej formie można dokonać wspomnianego powiadomienia czy wystarczy forma e-mailowa czy trzeba się wstawić osobiście ??

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 1 z 3 (1 739 wyświetleń)

Re: powiadomienie pisemne banku

Witaj,
możesz nadpłacać kredyt samodzielnie przez bankowość internetową i wtedy taka dyspozycja wiąże się z automatycznym powiadomieniem. Nie musisz tego zgłaszać oddzielnie. Nadpłaty dokonasz po kliknięciu w swój kredyt w zakładce:
Kredyty-> Kredyt hipoteczny -> Nadpłać kredyt
Po nadpłacie system automatycznie zmniejszy ratę kredytu. Jeśli nie chcesz zmniejszać raty, a skrócić okres kredytowania, to po nadpłacie w ciągu 3 miesięcy skontaktuj się z nami telefonicznie pod numerem 32 357 00 57. Zamówimy bezpłatny aneks i umówimy wszystkich kredytobiorców na jego podpisanie w placówce.
Jeśli nie korzystasz z bankowości internetowej, to możesz zlecić nadpłatę telefonicznie lub umówić się na spotkanie do placówki. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
216
07-06-2017
Wiadomość 2 z 3 (1 724 wyświetleń)

Re: powiadomienie pisemne banku

dziękuje bardzo za odpowiedz

Pozdrawiam

Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 3 (1 718 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Oko max

Witam. Mam pytanie, czy jak posiadam konto Direct i oko , to jak przeksztalce konto w active będę mógł mieć konto oszczędnościowe premium i oko bonus max? Dodam że spełnię warunki wpływy 10 k i więcej...

28-11-2024
Re.: Makler - daleko do waszej konkurencji

To przyglądajcie się i szybko wprowadzajcie Emotikon: Mrugający Dzisiaj IKE, ETFy oraz zagraniczne rynki to podstawa. Jeśli się nie mylę, to dzisiaj każda wasza licząca się konkurencja ma wyżej wymienione usługi w swoic

...

27-11-2024
Re.: Zakup bilety komunikacji miejskiech - ulubione

Nie chce zakładać nowego wątku.

Naprawcie te bilety. Restart telefonu nie poprawia sytuacji. Zamknięcie całkowicie apki ING również.

Bilet zaraz po zakupie można podejrzeć. Natomiast później (np na żąda

...

27-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy