14-10-2016 14:45
dzień dobry,
mam kredyt hipoteczny na zakup mieszkania w innym banku. chciałam wstępnie zapytać, czy istnieje możliwość uzyskania pożyczki pod hipotekę mojej drugiej nieruchomości.
w praktyce wyglądałoby to tak:
-hipoteka na jedno mieszkanie z kredytem na 25 lat
-hipoteka na drugie mieszkania w celu uzyskania gotówki
zakładam oczywiście sytuację, w której będzie wystarczająca zdolność kredytowa
14-10-2016 18:32
Możemy udzielić pożyczki hipotecznej na dowolny cel, z zabezpieczeniem na nieruchomości wolnej od wpisów.
Pożyczki udzielamy maksymalnie na kwotę, która jest uzależniona od dwóch czynników:
• zdolności kredytowej,
• maksymalnie może stanowić 80% wartości nieruchomości będącej zabezpieczeniem kredytu.
Udostępniamy możliwość rozłożenia spłaty pożyczki do 25 lat maksymalnie do 70 roku życia głównego kredytobiorcy, a można go spłacać w ratach równych albo malejących.
Jako zabezpieczenie akceptujemy nieruchomość mieszkalną to jest dom jednorodzinny, lokal mieszkalny, działka budowlana.
Wniosek można złożyć bezpośrednio w oddziale banku lub telefonicznie na infolinii kredytów hipotecznych. Infolinia dostępna jest pod numerem 32 357 00 65. Od poniedziałku do piątku od 7:00 do 22:00 oraz w soboty od 8:00 do 20:00.
23-11-2016 22:01
Witam!
A jak wyglądałoby oprocentowanie takiej pożyczki?
24-11-2016 18:26
Pożyczka hipoteczna na cel dowolny jest oprocentowana na poziomie 6,3% w wariancie standardowym (dla osoby, która nie ma u nas konta).
Jeżeli masz konto osobiste, lub zadeklarujesz jego otwarcie, z deklaracją wpływów na poziomie 2.000 złotych miesięcznie przez 3 pierwsze lata trwania kredytu, możemy zaproponować jeden z dwóch wariantów promocyjnych:
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024