26-08-2020 13:23
Dwa pytania mnie nurtują:
1)po uruchomieniu kredytu zrezygnowałam z karencji, a wiec spłacam raty kapitałowo- odsetkowe, czy tym samym rozpoczął mi się okres hipoteczny kredytu a w związku z tym powinnam już ubezpieczyć nieruchomość. W załącznikach do umowy mam taki zapis, ze mam zrealizować ubezpieczenie nieruchomości, zakończenie robot budowlanych, potwierdzenie docelowego adresu z terminem do daty zakończenia okresu budowlanego. Zaznaczam ze okres budowlany miałam ustalony na 24 miesiące.
2)nadpłata kredytu nadpłacam dowolna kwotę a dopiero potem informuje w banku ze chce aneks ze skróceniem okresu kredytowania i ten aneks, aby był bezpłatny musze zrealizować do 3 m-cy od daty nadpłaty.
27-08-2020 10:08
@jagodzianka Poniżej przesyłam odpowiedzi 😉
1. Rezygnacja z okresu karencji oznacza spłatę rat kapitałowo-odsetkowych.Tym samym spłacasz już kredyt hipoteczny. Nie ma ona nic wspólnego z innymi warunkami umowy, takimi jak rozliczenie inwestycji czy ubezpieczenie. Termin na spełnienie tych warunków, możesz sprawdzić w załączniku nr 3 do umowy kredytu hipotecznego.
2.Tak, najpierw nadpłacasz kredyt hipoteczny, następnie zamawiasz i podpisujesz aneks. Jeśli podpiszesz go w ciągu 3 miesięcy, będzie on bezpłatny.
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |