Odpowiedz

kredyt hipoteczny

Co w przypadku gdy podpisaliśmy umowę kredytu hipotecznego kupna domu, po czym jak się okazuje bank nie wziął pod uwagę wpłaconej kwoty przy umowie przedwstępnej. Warunek wpłaty własnej na rzecz sprzedających + transza pozostałej kwoty juz z kredytu sprzedającym daje całą kwotę kupna. Nasza wpłata nie została w ogóle odjęta od całości. Notariusz juz umówiony bo gonią nas terminy. Co powinnam zrobić?
Odpowiedz
0 Lajków
Asia19051
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
27-08-2021
Wiadomość 1 z 3 (1 548 wyświetleń)

Re.: kredyt hipoteczny

Ale chyba musieliście zadeklarować wartość wkładu własnego?
Odpowiedz
0 Lajków
aaa12345
Zaprawiony analityk I
Zaprawiony analityk I icon
77
12
12-08-2021
Wiadomość 2 z 3 (1 449 wyświetleń)

Re: kredyt hipoteczny

W tej kwestii zalecam Ci kontakt ze specjalistą, u którego składałaś wniosek. Niestety poprzez wpis tutaj nie jesteśmy w stanie odnieść się do konkretów zapisanych w decyzji kredytowej. Domyślam się, że może chodzić tylko o potwierdzenie przelewu środków na rachunek sprzedających. Jeśli zadatek był płacony gotówką, to zgodnie z umową przedwstępną, notariusz potwierdzi, że te pieniądze zostały zapłacone. Dla nas taka informacja w Akcie jest to odpowiednim potwierdzeniem zainwestowania wkładu własnego.

-------------

Jeśli podoba ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.

Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
621
119
04-09-2015
Wiadomość 3 z 3 (1 424 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Wypowiedzenie ubezpieczenia na zycie

Proszę, zadzwońcie na naszą infolinię pod numerem 32 357 00 57. Sprawdzimy, czy będziemy mogli zaproponować Wam inne rozwiązanie. Kwestia jest tutaj często indywidualnych warunków ubezpieczenia. Godzi

...

29-11-2023
Wypowiedzenie umowy rachunku bankiwego

W grudniu konczy mi sie ważność dowodu osobistego,przebywam za granica ,w Polsce bede dopiero w lipcu.Wiem,ze bank zablokuje mi dostep do konta ,ale czy tez moze mi wypowiedzieć umowe rachunku bankowe...

29-11-2023
Re.: Wypowiedzenie ubezpieczenia na zycie

Podobno tylko w banku. Co jest dla mnie absurdem totalnym, dlaczego nie mozna np. wyslac jakiegos pisma? albo zlecic to online?

Wyglada na to, ze to specjalnie bo nie kazdy jak np. ja ma czas dymac 100

...

29-11-2023
Najbardziej pomocni użytkownicy