Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

kredyt a umowa śmieciowa, jakie szanse?

Czy mam szanse kupić mieszkanie, dom, posiadając dochody w granicach 3,5tys jedna osoba w gospodarstwie, ale pracując na umowy zlecenia, gdzie zarobki są określone bardzo dziwnie około 40 zł na tydzień i 8e brutto godzina. Umowy na czas nie oznaczony, (jak dotąd jeden polski pracodawca zmieniajacy nazwy). Czy wogóle składac wniosek?

Odpowiedz
0 Lajków
franczeska2
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
17
2
25-02-2016
Wiadomość 1 z 3 (6 170 wyświetleń)

Re.: kredyt a umowa śmieciowa, jakie szanse?

Dochody z umów cywilnoprawnych są brane pod uwagę do weryfikacji zdolności kredytowej. Ważne jest to, abyś udokumentowała ten dochód od przynajmniej 12 miesięcy wstecz oraz w dniu składania wniosku kredytowego Twoja umowa musi być podpisana jeszcze przynajmniej na 3 pełne miesiące do przodu. Do przeliczenia zdolności będziemy przyjmować średni dochód netto z umów cywilnoprawnych za okres ostatnich 12 miesięcy.

DariuszK
Były moderator
Były moderator icon
28
5
25-03-2016
Wiadomość 2 z 3 (6 121 wyświetleń)

Re.: kredyt a umowa śmieciowa, jakie szanse?

Dziękuję za odpowiedź.

Przeglądałam raz jeszcze wszystkie umowy (od momentu podjęcia współpracy z tą firmą )i właściwie nie jest tak źle, ostatnie umowy wchodziły z życie od stycznia i wszystkie są na czas nieoznaczony a firma powinna wystawić tyle zaświadczeń o zarobku ile jest umów i powinny być zgodne z wpływami na konto. Czyli od nowego roku byc może mam szansę. Już się dowiadywałam w oddziale, czekam na konsultacje i jestem dobrej myśli.

Dzięki, pozdrawiam.

Odpowiedz
0 Lajków
franczeska2
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
17
2
25-02-2016
Wiadomość 3 z 3 (6 047 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy