28-07-2020 13:43
Witam,
Chciałabym zasięgnąć informacji czy dopuszczacie z uwagi na obecną sytuację spowodowaną epidemią więcej niż jedno przedłużenie okresu budowlanego
Pytam czysto hipotetycznie, aczkolwiek biorąc pod uwagę pracę urzędów oraz spore problemy z firmami wykonującymi niezbędne świadczenia zaczynam obawiać się, że głównym problemem w dokończeniu domu jest czas a nie pieniądze.
Część firm, mimo umówionych terminów przesunęła realizację (wynika to z reguły z np. kwarantanny jednego z pracowników)
do tego mieliśmy problem w urzędzie, rozwiązany dopiero po 4 miesiącach
Co jeśli wszystko zostanie zrobione zgodnie z harmonogramem prac (większość rzeczy w tym elewacja, rekuperacja mąż zaczął robić sam, bo nie możemy dłużej zwlekać), ale na przykład z uwagi na pracę urzędów budynek nie zostanie w porę dopuszczony do użytku?
Raty są spłacane zgodnie z umową i nie stanowią problemu na dzień dzisiejszy
Będę wdzięczna za odpowiedź
29-07-2020 13:48
@Lelewelka Jeśli dom, nie jest oddany do użytkowania albo nie będzie oddany w terminie możesz zamówić aneks który przesunie/zmieni termin oddania go do użytku J
Opłata za aneks wyniesie 200 zł. Aneks możesz zamówić, dzwoniąc do nas – (32) 357 00 57. Infolinia jest czynna od poniedziałku do piątku, w godzinach 8:00-20:00, w soboty 8:00-16:00.
30-07-2020 09:40
rozumiem, że mogę takich aneksów zamawiać w nieskończoność?
Jeden aneks już zamówiliśmy i byliśmy przekonani, że do czerwca tego roku spokojnie wszystko ukończymy.
Dlatego moje pytanie jest proste: Czy mogę poraz kolejny przedłużyć okres budowlany?
31-07-2020 10:25
@Lelewelka Ilość takich aneksów jest ograniczona czasem, jaki dajemy na dokończenie odbiorów. Maksymalny czas, który proponujemy to 3 lata. Liczymy je od uruchomienia 1 transzy kredytu. Jeśli nawet te 3 lata okażą się niewystarczające, możesz wystąpić z wnioskiem o indywidualną zgodę banku na kolejny aneks, z jeszcze dłuższym terminem oddania domu. Koszt takiego aneksu to również 200 zł, natomiast wniosek w tej sprawie muszą podpisać wszyscy kredytobiorcy osobiście w oddziale banku.
31-07-2020 13:29
Bardzo dziękuję
Klarownie wyjaśnione
Pozdrawiam
Patrzymy na to co robi konkurencja i dostrzegamy zainteresowanie IKE i rynkami zagranicznymi. Analizujemy możliwość wprowadzenia tych usług u nas. Rozumiemy, że chcielibyście skorzystać z nich już ter
... 19-11-2024
@DominikaW:Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
To chyba będz
... 18-11-2024Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024