Odpowiedz

Weryfikacja BIK po podpisaniu umowy

Czy jest możliwość że po podpisaniu umowy kredytowej, bank nie będzie go chciał uruchomić ze względu na zaciągnięcie innego zobowiązania po podpisaniu umowy?
Czy bank po podpisaniu i przed uruchomieniem weryfikuje BIK?

Odpowiedz
0 Lajków
marek1992
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
20-09-2024
Wiadomość 1 z 2 (540 wyświetleń)

Re.: Weryfikacja BIK po podpisaniu umowy

W dniu zawierania umowy oświadczasz, że nie masz innych zobowiązań finansowych niż te wymienione we wniosku o nasz kredyt. Nie sprawdzamy w późniejszym czasie dodatkowo raportu BIK.
Natomiast w samej umowie kredytowej jest zapis, gdzie również oświadczasz, że Twoje późniejsze zobowiązania nie przekroczą 65% Twojego dochodu netto.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
438
82
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (397 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Wpłatomat nie zaksięgował wpłaty

Proszę jeszcze o interwencję . Ponieważ pieniądze liczy solid . Pracownik banku nie może wejść do pokoju . Dużo jest informacji że nie raz nie dwa bank twierdzi że nie było nadwyżki . To jest logiczne...

06-10-2024
Re: Dodanie karty debetowej do drugiego telefonu

Borykam się z podobnym problemem i za nic nie mogę zrozumieć takiej decyzji.

Do tej pory mieliśmy razem z bliską mi osobą dodane nawzajem swoje karty w GPay, w telefonach, aby, w razie problemów, można

...

06-10-2024
Re.: Wpłatomat nie zaksięgował wpłaty

Przepraszamy Cię za kłopoty z wpłatą i brak pieniędzy na koncie. Przekazaliśmy prośbę o przyspieszenie rozpatrzenia reklamacji do odpowiedniego zespołu.

06-10-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy