10-05-2021 13:18
Mam następujące pytanie. Za 2 miesiące kończy się przesięwzięcie deweloperskie, zatem jestem w okresie karencji w spłacie kredytu deweloperskiego. Do uruchomienia przez bank na rzecz dewelopera pozostały jeszcze dwie transze kredytu (około 1/5 kwoty kredytu). W międzyczasie otrzymałem darowiznę od rodziny i chciałbym dokonać już teraz nadpłaty ok 1/2 całego kredytu. Czy jest to możliwe i zasadne na tym etapie i czy nie poniosę jakichś kosztów, czy też lepiej poczekać do wypłaty wszystkich transz kredytu i zakończenia okresu karencji?
11-05-2021 13:08
W każdej chwili możesz nadpłacać swój kredyt hipoteczny, także w okresie karencji. Zazwyczaj nie pobieramy za to żadnych opłat, ale warto, żebyś sprawdził to w swojej umowie. Tutaj niestety nie mam do niej dostępu
Ważne, żebyś sprawdził, przed nadpłatą, czy nie spowoduje ona całkowitej spłaty.
Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024