Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Wakacje kredytowe gdy jeden z współkredytobiorców już z nich korzysta

Cześć,

czy mogę skorzystać z wakacji kredytowych w przypadku gdy jeden z współkredytobiorców skorzystał już z wakacji kredytowych w innym banku dla kredytu hipotecznego zaspokającego jego własne potrzeby mieszkaniowe?

Doprecyzowując:

- posiadam kredyt hipoteczny w ING na zakup nieruchomości przeznaczonej w celu zaspokojenia własnych potrzeb mieszkaniowych. Kredyt zaciągnięty razem z dwoma innymi współkredytobiorcami, nie wiąże nas wspólność majątkowa;

- jeden z współkredytobiorców korzysta z wakacji kredytowych dla kredytu hipotecznego zaciągniętego w innym banku, kredyt przeznaczony w celu zaspokojenia jego własnych potrzeb mieszkaniowych.

dziękuje za odpowiedź

Odpowiedz
0 Lajków
uadama
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
17-08-2022
Wiadomość 1 z 2 (946 wyświetleń)

Re: Wakacje kredytowe gdy jeden z współkredytobiorców już z nich korzysta

Jeśli klient (w tej sytuacji współkredytobiorca) posiada więcej niż jedną umowę o kredyt hipoteczny, zawieszenie spłaty kredytu może dotyczyć tylko jednej z tych umów, zawartej w celu zaspokojenia własnych potrzeb mieszkaniowych. 

Jako Bank nie prowadzimy usługi indywidualnego doradztwa w tym zakresie.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
700
224
12-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (850 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Wpłatomat pobrał pieniądze bez potwierdzenia i znikły!!

Jednak nie zakończyło sie pomyślnie. Przedstawiłem bankowi fakturę od radcy prawnego który pomógł mi odzyskać pieniądze a bank nie wróci mi kosztów które poniosłem w walce o swoje pieniądze. Bank Ing 

...

24-03-2023
Nadpłata a zajęcie komornicze

Witam.
Czy jeśli mam zajęcie komornicze na koncie a mam dostać nadpłatę zasiłku opiekuńczego to czy zostanie mi to zabrane z konta ?

23-03-2023
Re: Warunki polisy ubezpieczeniowej nieruchomości

Trudno mi się odnieść do tej sytuacji przez Społeczność. Faktycznie zmieniały się regulacje dotyczące polisy ubezpieczenia nieruchomości z ryzykiem powodzi. 
Jednak dotyczy to nowych umów kredytowych p

...

23-03-2023
Najbardziej pomocni użytkownicy