Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Wakacje kredytowe gdy jeden z współkredytobiorców już z nich korzysta

Cześć,

czy mogę skorzystać z wakacji kredytowych w przypadku gdy jeden z współkredytobiorców skorzystał już z wakacji kredytowych w innym banku dla kredytu hipotecznego zaspokającego jego własne potrzeby mieszkaniowe?

Doprecyzowując:

- posiadam kredyt hipoteczny w ING na zakup nieruchomości przeznaczonej w celu zaspokojenia własnych potrzeb mieszkaniowych. Kredyt zaciągnięty razem z dwoma innymi współkredytobiorcami, nie wiąże nas wspólność majątkowa;

- jeden z współkredytobiorców korzysta z wakacji kredytowych dla kredytu hipotecznego zaciągniętego w innym banku, kredyt przeznaczony w celu zaspokojenia jego własnych potrzeb mieszkaniowych.

dziękuje za odpowiedź

Odpowiedz
0 Lajków
uadama
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
17-08-2022
Wiadomość 1 z 2 (2 807 wyświetleń)

Re: Wakacje kredytowe gdy jeden z współkredytobiorców już z nich korzysta

Jeśli klient (w tej sytuacji współkredytobiorca) posiada więcej niż jedną umowę o kredyt hipoteczny, zawieszenie spłaty kredytu może dotyczyć tylko jednej z tych umów, zawartej w celu zaspokojenia własnych potrzeb mieszkaniowych. 

Jako Bank nie prowadzimy usługi indywidualnego doradztwa w tym zakresie.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
229
12-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (2 711 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy