18-07-2022 10:05
Czy bank może odmówić uruchomienia transzy jeśli w międzyczasie zostanie złożony wniosek o wakacje kredytowe? Oraz czy mogę dokonać nadpłaty w trakcie trwania wakacji przed uruchomieniem ostatniej transzy?
18-07-2022 10:21
18-07-2022 10:34
No właśnie, ale jest info na stronie, że "zawieszany kredyt musi być przeznaczony na nieruchomość, w której mieszkasz".
Jak to się ma do domu w budowie, do którego kredytobiorca się jeszcze nie zdążył wprowadzić?
18-07-2022 10:55
ing podaje "na mieszkanie w którym mieszkasz", ale ustawa nie podaje tego w ten sposób i mówi o "własnych celach mieszkaniowych", czyli moja sytuacja jest zgodna z ustawą, ale niezgodna z informacją na stronie ing
18-07-2022 14:08
Przecież to są wakacje kredytowe zawieszające spłatę raty.
W 2020 były wakacje kredytowe w związku z covidem i wtedy było ZAWIESZENIE WYKONYWANIA UMOWY KREDYTOWEJ, czyli prócz spłacania rat nie było możliwości wypłaty transz. W tej ustawie 2022r. jest mowa o zawieszeniu spłaty raty kredytu a wszystkie inne opłaty są normalnie pobierane (np ubezpieczenie na życie). Normalnie płacisz składkę ubezpieczeniową, więc transze też będą normalnie uruchamiane więc jedynie wzrośnie, wraz z wypłatą kolejnej transzy, składka na ubezpiecznenie.
18-07-2022 17:08
@nokitoki:Przecież to są wakacje kredytowe zawieszające spłatę raty.
W 2020 były wakacje kredytowe w związku z covidem i wtedy było ZAWIESZENIE WYKONYWANIA UMOWY KREDYTOWEJ, czyli prócz spłacania rat nie było możliwości wypłaty transz.
zalezy jak dzial IT to zaimplementuje i czy
poki co nikt na forum z moderatorow ING nie potwierdzil tego
ze prosze nie wprowadzac w blad
18-07-2022 19:41
I prawidłowo. Jak można podawać inne dane? Wiesz, że na to są paragrafy?
23-11-2024Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz
... 23-11-2024