Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Uzupełnienie dokumentów do kredytu

WItam,

otrzymałam wstępna decyzję pozytywną z ING. Składałam wniosek 18 stycznia razem z trzema potwierdzeniami wynagrodzenia (trzy wynagrodzenia po podwyzcze). Bank przed wydaniem decyzji ostatecznej zarzadal raportu "informacje o podstawach i skladkach zus. Czy to normalne?  oraz umowy deweloperskiej z operatem. 

Niestety na chwile obecna jestem po sporej podwyzce i na dzien dzisiejszy otrzymalam 5 wyplat po podwyzcze a w zusie widnieja tylko 4 potwierdzenia na skladki z wyplaty po podwyzce.

Orientuje sie ktos w jakim celu bank chce uzupelnienie o raport -informacje o podstawach i skladkach? czy to tylko po to bgy zweryfikowac, czy pracodawca odprowadza skaldki? czy moze zanizyc to moja zdolnosc skoro widnieja tylko 4 wplaty skladek po podwyzce?

Bardzo prosze o pomoc

Odpowiedz
0 Lajków
angie
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
10-03-2021
Wiadomość 1 z 2 (4 193 wyświetleń)

Re: Uzupełnienie dokumentów do kredytu

Przy wniosku o kredyt możemy prosić o dodatkowe dokumenty do weryfikacji sytuacji finansowej. Dokumenty z ZUS-u wymagamy za ostanie 6 miesięcy, ale dochód weryfikujemy na podstawie ostatnich 3 miesięcy
Natomiast szczegółowe informacje otrzymasz po analizie przesłanych dokumentów.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
231
12-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (4 085 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Tragiczna jakość obsługi

Po zobaczeniu reklam rachunku osobistego oraz oprocentowania rachunku oszczędnościowego usiłowałem zostać klientem banku.
Jakie było moje zdumienie kiedy próby zdalnego założenia nie przyniosły rezulta...

12-06-2026
Re: Wplata BLIK we wplatomatach ING/Planet Cash

Dziękuję,to juz wiem Emotikon: Szczęśliwy dodatkowy koszt takiej wpłaty 15zl 🤦🏻‍♀️
Bardziej chodzi mi o to,dlaczego tak się dzieje. Widzę,że nie tylko ja mam ten problem,choć wcześniej wszystko działało bez zarzutu.

11-06-2026
Re: Powiadomienia PUSH - zawartość

Dziękujemy za wszystkie sugestie Emotikon: Szczęśliwy

11-06-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy