Odpowiedz

Ubezpieczenie hipoteka

Mam pytanie. Mam kredyt hipoteczny i ubezpieczyłam siebie ale jednak wolałabym zmienić ubezpieczenie na życie na męża. Czy jest możliwość zmiany osoby ubezpieczonej czy nie ma już opcji.
Odpowiedz
0 Lajków
karola130
Zaprawiony analityk I
Zaprawiony analityk I icon
79
7
13-11-2020
Wiadomość 1 z 2 (1 818 wyświetleń)

Re.: Ubezpieczenie hipoteka

[ Edytowane ]

@karola130, jeśli mąż jest współkredytobiorcą to będziesz go mogła dopisać do ubezpieczenia, ewentualnie bezpłatnie możesz zawsze w placówce banku zrezygnować z ubezpieczenia obecnego i podpisać je od nowa na tej samej wizycie wskazując Was obojga w ubezpieczeniu na życie (max można wpisać 4 kredytobiorców dla danego kredytu).

Oczywiście aneks do ubezpiecznia mógłby być prostszą opcją, ale dopytaj o niego bezpośrednio w placówce.

Wypowiedzenie umowy i zawarcie nowej nie powinno powodować w tym przypadku żadnych konsekwencji, gdyż dokonujesz wszystkiego na jednym spotkaniu - upewnij się u pracownika banku u którego będziesz dokonywać takiej zmiany.

Odpowiedz
0 Lajków
m365
Zaprawiony analityk III
Zaprawiony analityk III icon
185
84
18-04-2020
Wiadomość 2 z 2 (1 758 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy