Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

SPŁATA KREDYTU PRZED ODDANIEM DO UŻYTKOWANIA DOMU

Cześć, posiadam kredyt hipoteczny na dom na własnej dzialce w budowie od podstaw do oddania w wersji pod klucz .Wypłaciłem 1/4 kredytu, czyli 25% całego kredytu, 50% pierwszej transzy. Okres karencj 2letniej mija we wrześniu 2023r. Systematycznie nadplacam kredyt. Moje pytania: 1. Co się stanie jak spłacę cały kredyt, czyli pobraną 1/4kredytu i nie oddam domu do użytkowania w stanie podanym w kosztorysie? 2. Co się stanie w momencie spłaty kredytu z ubezpieczeniami na życie i od nieruchomości? 3. Czy spłacenie będzie wymagało ode mnie przedstawienia kiedykolwiek zakończenia prac budowlanych na etapie w kosztorysie? Ewentualnie jakie Kary i konsekwencje?
Odpowiedz
0 Lajków
Kuzan
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
02-07-2021
Wiadomość 1 z 2 (1 269 wyświetleń)

Re: SPŁATA KREDYTU PRZED ODDANIEM DO UŻYTKOWANIA DOMU

Jeśli spłacisz całą uruchomioną kwotę to zamkniemy automatycznie Twój kredyt i nie uruchomimy pozostałej kwoty. W takiej sytuacji nie będziemy oczekiwali rozliczenia się z inwestycji. Ponieważ umowa kredytowa już nie będzie obowiązywała.

Dodatkowo, jeśli brałeś kredyt po lipcu 2017 roku, to żadnych prowizji za przedterminową spłatę nie pobieramy.

W momencie spłaty i zamknięcia kredytu, rozwiążemy automatycznie umowę o posiadane ubezpieczenia, które do kredytu były dopisane.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
439
82
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (1 192 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Makler - daleko do waszej konkurencji

To przyglądajcie się i szybko wprowadzajcie Emotikon: Mrugający Dzisiaj IKE, ETFy oraz zagraniczne rynki to podstawa. Jeśli się nie mylę, to dzisiaj każda wasza licząca się konkurencja ma wyżej wymienione usługi w swoic

...

27-11-2024
Re.: Zakup bilety komunikacji miejskiech - ulubione

Nie chce zakładać nowego wątku.

Naprawcie te bilety. Restart telefonu nie poprawia sytuacji. Zamknięcie całkowicie apki ING również.

Bilet zaraz po zakupie można podejrzeć. Natomiast później (np na żąda

...

27-11-2024
Re.: Wyciągi w kolorze

To, że ktoś nie umie drukować to od razu argument, że logo ING nie w kolorze? Przecież tylko głównie o logo chodzi.

Jakoś w mBanku mamy w kolorze do dzisiaj Emotikon: Mrugający

27-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy