Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Rata do dochodu a gospodarstwo domowe

Hej, mam kredyt hipoteczny i problem z obliczeniem rdD. Kredyt wziąłem wraz z narzeczoną i nie wiem czy wg banku/ustawodawcy jesteśmy jednym gospodarstwem domowym czy dwoma. Czy mam dodać nasze dochody do siebie w celu wyliczenia 30% rdd jesli żyjemy w związku nieformalnym? Na stronie ING jest napisane "Ważne! Jeśli Twoja umowa kredytu hipotecznego została podpisana przez więcej niż jedną osobę i prowadzicie wspólne gospodarstwo domowe - oblicz dochód dla każdej z nich."

Dla każdej z nich oznaczą osobno? 

Odpowiedz
0 Lajków
Booster
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
5
20-02-2021
Wiadomość 1 z 2 (1 467 wyświetleń)

Re.: Rata do dochodu a gospodarstwo domowe

Nie wyliczamy dochodów do wniosków oraz raty do dochodu. W razie wątpliwości zapraszamy do kontaktu z naszą infolinią +48 32 356 22 98.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
602
127
12-04-2017
Wiadomość 2 z 2 (1 336 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Xiaomi pay kiedy w końcu?

Mnie też odrzuca transakcje w Google Pay. Ten bank to porażka ostatnio. Ciągle jakieś kłopoty

23-03-2025
Nowa karta i Google Pay

Wszystko zaczęło się od wymiany karty ze względu na datę ważności starej... Za każdym razem, gdy próbuje dodać nową kartę do Google Pay po kilku godzinach dostaje SMS, że rzekomo została usunięta. Co

...

23-03-2025
Re: Xiaomi pay kiedy w końcu?

Analizujemy różne formy płatności. Nie planujemy na tę chwilę wprowadzać nowych rozwiązań płatności.

23-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy