20-05-2024 13:35
Hej, mam kredyt hipoteczny i problem z obliczeniem rdD. Kredyt wziąłem wraz z narzeczoną i nie wiem czy wg banku/ustawodawcy jesteśmy jednym gospodarstwem domowym czy dwoma. Czy mam dodać nasze dochody do siebie w celu wyliczenia 30% rdd jesli żyjemy w związku nieformalnym? Na stronie ING jest napisane "Ważne! Jeśli Twoja umowa kredytu hipotecznego została podpisana przez więcej niż jedną osobę i prowadzicie wspólne gospodarstwo domowe - oblicz dochód dla każdej z nich."
Dla każdej z nich oznaczą osobno?
21-05-2024 14:09
Jestem klientem ING Bank Śląski od 28 lat. Przez cały ten okres budowałem relację z bankiem w przekonaniu, że lojalność, terminowość i odpowiedzialne korzystanie z produktów finansowych mają znaczenie
... 06-05-2026Sprawa się rozwiązała inaczej. To znaczy skontaktowałem się z producentem telefonu i otrzymałem link do aktualizacji firmware. Niestety aktualizacja wiąże się ze skasowanie całej zawartości telefonu.
... 05-05-2026Po całkowitej spłacie wysyłamy oświadczenie banku o zgodzie na wykreślenie hipoteki, pełnomocnictwo osoby, która się podpisała na oświadczeniu + odpis z KRS.
Nie wysyłamy gotowego formularza wniosku o