Odpowiedz

Przedłużenie okresu budowy

Witam. Czy ktoś orientuje się jak wyglada przedłużenie okresu budowy przy kredycie na 35 lat? Za niedługo minie drugi rok budowy, dom jest już skończony w 95%, środki na ukończenie są, ale zabrakło czasu. Odbiór w PINB też może się opóźnić, jednak nieznacznie. Czy będzie jakiś problem z aneksem przy maksymalnym okresie kredytowania?
Odpowiedz
0 Lajków
Alex1
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
29-11-2020
Wiadomość 1 z 2 (3 469 wyświetleń)

Re: Przedłużenie okresu budowy

@Alex1  Okres budowalny możesz wydłużyć maksymalnie do 36 miesięcy od pierwszego uruchomienia kredytu. Nie ma to wpływu na okres spłaty, ponieważ nie musimy (w tym przypadku nie możemy) wydłużać okresu karencji w spłacie kapitału kredytu.  Okres spłaty zostaje ten sam, wydłużamy tylko termin na rozliczenie się z budowy/inwestycji. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
DorotaB
Były moderator
Były moderator icon
38
8
11-02-2020
Wiadomość 2 z 2 (3 402 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Niedziałające skróty klawiszowe w polu kwota przy wykonywaniu przelewu

Chciałem zgłosić problem z niedziałającym skrótem klawiszowym w inpucie kwoty przelewu. Na starszej wersji ekranu przelewu działało to bez problemu. Obecnie jedynie to pole nie pozwala użyć skrótu ctr

...

13-01-2026
Likwidacja IKZE przed upływem 14 dni od otwarcia

Czy w przypadku IKZE ma zastosowanie zasada obowiązująca przy umowach zawieranych na odległość, tj. możliwość odstąpienia przed upływem 14 dni od zawarcia bez ponoszenia kosztów? Otworzyłem IKZE oszcz

...

13-01-2026
Re: Stałe oprocentowanie - negocjacje

Dzięki za odpowiedź. Zatem mam rozumieć że można to załatwić na chacie? Wcale nie muszę iść do oddziału o tym rozmawiać?

12-01-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy