Refinansowałem u państwa kredyt hipoteczny w październiku zeszłego roku. Do tej pory nie miałem najmniejszych problemów ze spełnieniem warunków do umowy. Aktualnie zbliża mi się termin na przekazanie do banku zawiadomienia o wpisie do hipoteki do księgi wieczystej lub odpisu księgi wieczystej z IV działu. Niestety, pomimo iż wniosek o wpis do księgi wieczystej złożyłem już w październiku, a wzmianka w księdze wieczystej została utworzona w listopadzie, to ciągle czekam na wpis - ponad 6 miesięcy. Sąd w Wejherowie. Boję się, że wpis nie nastąpi w tym miesiącu, a data na spełnienie warunku to druga połowa maja. Co mogę w tym wypadku zrobić by uniknąć konsekwencji za niespełnienie warunku, co przecież nie jest w tym konkretnym wypadku moim zaniedbaniem.
Jeśli wydarzy się taka sytuacja, to prosimy o kontakt pod numerem 32 357 00 77. Postaramy się pomóc. Infolinia jest dostępna w dni robocze od 8:00 do 18:00.
----------------- Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie. Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.