12-09-2016 15:25
Dzień dobry. Ponad rok temu zawarłem z Państwa bankiem umowę o pożyczkę hipoteczną. Spłaciłem już ponad połowę jej kwoty. Czy w przypadku tej usługi istnieje możliwość podwyższenia kwoty pożyczki w trakcie jej spłacania (z pozostałych do spłaty 16k PLN do wymaganych 70k PLN)? Pozdrawiam serdecznie, Krzysztof
12-09-2016 19:20
Jeśli skorzystałeś z pożyczki hipotecznej, nie będzie możliwości dobrania dodatkowej kwoty. Możesz złożyć wniosek o nowe zobowiązanie. Minimalna kwota o którą możesz się starać to 70000 zł, a kwota maksymalna zależna jest od zdolności kredytowej oraz wartości nieruchomości będącej zabezpieczeniem (kredytujemy do 80% wartości zabezpieczenia).
22-09-2016 11:51
Dziękuję za odpowiedź. W takim przypadku proszę o wyjaśnienie punktu 1.2 w rozdziale VI "Kredyty i pożyczki" aktualnej TOiP ING:
1.2. Podwyższenie kwoty kredytu hipotecznego / pożyczki hipotecznej -> prowizja w wysokości stawki procentowej prowizji za udzielenie produktu hipotecznego wynikającej z umowy produktu hipotecznego, której dotyczy podwyższenie, prowizja jest naliczana od kwoty podwyższenia produktu hipotecznego
Pozdrawiam, Krzysztof
23-09-2016 12:26
Jeśli zaciągając zobowiązanie określiłbyś cel i na deklarowany cel zabrakłoby środków, wówczas można dobrać dodatkową kwotę. Obecnie dla spłacanych już pożyczek nie ma możliwości dobrania dodatkowej kwoty. Jak wspomnieliśmy wcześniej, można wnioskować o nowe zobowiązanie.
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |