Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Podpisanie umowy kredytowej po odstąpieniu od poprzedniej

Dobry wieczór,

mam pytanie - jeśli mam podpisaną umowę kredytową z wczoraj z Bankiem 1, ale czekam jeszcze na decyzję z ING w procesie EasyHipo (jednak chcę zabezpieczyć proces umową w Banku 1, bo zbliża się termin um. notarialnej) to czy mogę podpisać umowę z ING po odstąpieniu (tego samego dnia) od umowy z Bankiem 1 (przed uruchomieniem środków)?
Oferta ING jest zdecydowanie lepsza niż Banku 1 jednak ze względu na czas musiałam zabezpieczyć proces umową z Bankiem 1.

Czy ING może weryfikować ponownie BIK przed uruchomieniem, zobaczyć nieuruchomioną umowę z Banku 1 i nie uruchomić środków?

Odpowiedz
0 Lajków
MonikaSobota
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
07-08-2026
Wiadomość 1 z 2 (261 wyświetleń)

Re: Podpisanie umowy kredytowej po odstąpieniu od poprzedniej

W tej sprawie skontaktuj się z naszymi specjalistami hipotecznymi pod numerem 32 357 00 57 lub na czacie po zalogowaniu do Mojego ING w dni robocze od 8:00 do 18:00.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
261
53
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (136 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Problem z płatnościami zbliżeniowymi BLIK

Ja już kombinowałem na różne sposoby i nic nie pomaga. Nie chce mi się czekać, aż ING zrobi z tym porządek i zacząłem się rozglądać za kontem w innym banku. Telefon trzeba odblokować na kilka sekund p

...

27-08-2026
Re: Problem z płatnościami zbliżeniowymi BLIK

Też mam podobny problem, albo podwójna blokada albo trudność w realizacji płatności zbliżeniowej.

Wykonałem wiele czynności bo mam również problem z Android Auto, ale u mnie pomogło prawdopodobnie:

- wy

...

27-08-2026
Re: Wprowadzenie Samsung Pay

Naprawdę wprowadzenie Samsung Wallet trzeba analizować kilka miesięcy.
Dlaczego w innych bankach przebiegło to szybko a ING musi analizować.
Ludzie chcą tego używać ale wy miesicie analizować.
To może my...

27-08-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy