24-11-2016 09:00
Witam
Chciałbym spłacić całość pożyczki hipotecznej, a konkretnie uzyskać kredyt gotówkowy celem spłacenia pożyczki hipotecznej (zależy mi na czystej hipotece).
Pożyczkę hipoteczną miałem na 7 lat 40 tys zł. Spłacam ją od ponad 3 lat zostało mi do spłaty ok 23 tys zł (wg tego co widzę na ing bank online).
Czy mogę dokonać takiej spłaty ? W umowie kredytowej mam zapis :
" Prowizja za bezterminową spłatę pożyczki, dokonana w całości lub części wynosi 2,0% od spłaconej przed terminem kwoty min. 200 zł, przy czym prowizja nie będzie pobierana po upływie 3 lat od daty uruchomienia pożyczki,a także w przypadku pierwszej częściowej spłaty, w pierwszych 3 latach od uruchomienia pożyczki jeśli nadpłata nie przekracza 50 % kwoty udzielonej pożyczki.
Jak rozumię już mogę dokonać spłaty całości zadłużenia ?
24-11-2016 18:33
Spłatę zobowiązania kredytowego możesz zlecić w każdej chwili. Dyspozycja zostanie rozliczona zgodnie z zapisami umowy kredytowej.
Zgodnie z zapisem, który zacytowałeś: Jeżeli jeszcze nie minął okres 3 lat od uruchomienia kredytu, naliczymy prowizję. Po 3 roku kredytowania nie pobieramy dodatkowej opłaty.
Nadpłatę częściową możesz zgłosić:
Nie mogę się zalogować do bankowości internetowej i tym samym skorzystać z moich własnych pieniędzy (po przejściu przez proces logowania widzę tylko kręcące kółeczko). Informatycy w ING - ogarnijcie s
... 25-11-2024Skontaktuj się z nami przez czat po zalogowaniu do Mojego ING przez przeglądarkę WWW lub infolinią pod numerem 32 357 00 69 - sprawdzimy co jest powodem.
25-11-2024