Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Pieniądze z hipotecznego na inny cel.

Dzień dobry.
Złożyłem wniosek o kredyt hipoteczny na dokończenie budowy. Szacuję że wystarczy 200tys zł, ale na wszelki wypadek zawnioskowałem o 250tys. Czy jeżeli zamieszczę się w 200tys, pozostałą kwotę mogę przeznaczyć na inny cel, np zakup samochodu? Jak to wtedy rozliczyć?
Odpowiedz
0 Lajków
Rav190
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
0
27-03-2019
Wiadomość 1 z 2 (2 862 wyświetleń)

Re: Pieniądze z hipotecznego na inny cel.

Jeśli zakończysz budowę domu, powinieneś dostarczyć nam dokument z PINB o zakończeniu budowy, jak również rozliczyć się zdjęciami, że wszystkie prace ujęte w kosztorysie zostały zakończone. 
Faktur i rachunków nie potrzebujemy. Jeśli po sprawdzeniu przez nas okaże się że wszystko jest zrealizowane zgodnie z celem a zostaną Ci jeszcze pieniądze, to możesz nadpłacić kredyt lub przeznaczyć je na dowolny cel. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
541
121
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (2 850 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Problem z założeniem konta.

Zależy mi na wyjaśnieniu sytuacji, jednak w tym miejscu nie mamy podglądu do danych w systemie i danych naszych klientów.
Przykro mi, że syn ma kłopot z kontem. Jeśli było zapisane zgłoszenie w tej spr...

22-11-2024
Inne dane przelewu niż właściciela konta

Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz

...

22-11-2024
Re: Re.: Kredyt na oprocentowanie stałe a wakacje kredytowe

A ja dostałem odmowę przedłużenia oprocentowania stałego. Czy ktoś ma już wydłużony termin po interwencji rzecznika?

22-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy