16-06-2019 16:57
Hej, czy jest możliwość otrzymania operatu szacunkowego zleconego przez bank? Otrzymałem pozytywna decyzje kredytowa, lecz ze względu na pokazanie się lepszej oferty, zdecydowałem się złożyć wniosek po raz drugi. Dla zabezpieczenia chciałbym jednak złożyć wniosek także w innym banku, a płacenie 2 razy za to samo nie brzmi zbyt ciekawie. Przy okazji - czy w przypadku składania takiego samego wniosku (nieruchomość + zdolność), tylko dla innej oferty kredytowej, mogę liczyć na szybsze rozpatrzenie wniosku, czy idzie to standardowym trybem?
17-06-2019 12:29
Operat szacunkowy powinien przesłać Ci rzeczoznawca, który wykonywał wycenę. Powinieneś go otrzymać w ciągu 30 dni.
Jeśli chodzi o czas rozpatrywania, to skróci się on o czas w którym była wykonywana wycena.
O szczegóły najlepiej dopytać specjalisty, u którego składałeś wniosek.
Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i
... 14-11-2024Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
13-11-2024Dzień dobry,
czy ING udziela kredytu hipotecznego na budowę domu na działce ze służebnością gruntową niewielkiego obszaru tej działki?
Pozdrawiam
14-11-2024