Odpowiedz

Okres karencji - dokumenty

Dzień dobry,

jakie wymagania należy wypełnić, aby móc złożyć wniosek o skrócenie okresu karencji? 

Inwestycja finansowana z kredytu jest obecnie w trakcie budowy - planowany termin ukończenia to 30 czerwca. Do 30 czerwca deweloper (zgodnie z umową deweloperską) powinien otrzymać ostatnią transzę płatności za mieszkanie. Czy uruchamiając u Państwa transzę kredytu, powiedzmy 20 czerwca mogę złożyć od razu wniosek o skrócenie karencji? Czy wymagane są jakieś dodatkowe dokumenty w związku z tym wnioskiem?

Odpowiedz
0 Lajków
partir
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
12-01-2018
Wiadomość 1 z 2 (8 245 wyświetleń)

Re: Okres karencji - dokumenty

Aby złożyć wniosek o skrócenie karencji wystarczy uruchomić wszystkie transze kredytu. Rezygnacja jest możliwa w formie pisemnego, nawet odręcznego oświadczenia o chęci zakończenia karencji. Można ją złożyć u doradcy wraz z wnioskiem o uruchomienie ostatniej transzy. Rozpatrzymy ją po uruchomieniu tej kwoty, a wejdzie w życie w kolejnym miesiącu.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
KatarzynaA
Były moderator
Były moderator icon
354
91
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (8 236 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy