Odpowiedz
Witam. W dniu 27.06.25 r. Otrzymałem pozytywną decyzję kredytową. W dniu 03.07.25 została podpisana umowa o udzielenie kredytu hipotecznego. W dniu 04.07.25 został uruchomiony kredyt. Pojawił się harmonogram gdzie pierwszy dzień płatności raty wypada 15.08. Dzień spłaty został ustalony na 15 dnia miesiąca. Rata płatna w dniu 15.08 i 15.09 są ratami czysto odsetkowymi o wysokości dokładnie takiej samej jak rata kapitałowo odsetkowa. Pierwsza rata kapitałowo odsetkowa wychodzi dopiero 15.10. Ten kredyt ostał zaciągnięty jako refinansowanie starego kredytu gdzie dzień spłaty również był 15 dniem miesiąca. Czy bank dobrze policzył? Czy od razu czyli od 15.08 nie powinienem zapłacić raty kapitałowo odsetkowej plus należne odsetki od uruchomienia kredytu do dnia pierwszej raty? Nie był przyznawany okres karencji.
Odpowiedz
0 Lajków
Tszela718
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
05-07-2025
Wiadomość 1 z 2 (457 wyświetleń)

Re: Odsetki

Witaj,
tutaj nie mogę sprawdzić Twojego kredytu. Nie mam wglądu w umowę. Proszę, napisz do nas na czacie w Moim ING od poniedziałku do piątku od 8:00 do 18:00 lub w sobotę od 8:00 do 16:00. Sprawdzimy informacje o kredycie w systemie.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
668
123
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (393 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: OKO dziecka

Witam

Też mnie tak oszukali, złożyłem 3 reklamacje, złodzieje. Jak odzyskam pieniądze to zamknę wszystko po 20 latach bycia ich klientem. 

Brak jest dostatecznej informacji, że stracisz dostęp do pien

...

18-07-2025
ING to PO PROSTU ZŁODZIEJE

ING to PO PROSTU ZŁODZIEJE Emotikon: Szczęśliwy 

Wpłaciłam do jednego z bankomatów kwotę 24 tys. zł. Zostały zakiegowane 20 tys. zł.

Złożyłam reklamację dwukrotnie i za każdym razem została ona odrzucona przez bank. Moje

...

18-07-2025
Kredyt Hipoteczny

Cześć, czy długi okres oczekiwania na decyzje w sprawie udzielenia kredytu hipotecznego to już standard? 18.06 złożyłam wszelkie wymagane dokumenty do wniosku o kredyt hipoteczny (zaświadczenia, opera

...

18-07-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy