Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Negocjacja oprocentowania w kredycie na stałą stopę

Witam,

czy w kredycie na okresowo stałą stopę istnieje możliwość negocjacji z bankiem warunków oprocentowania stałego ?

W tej chwili mam podpisany aneks na oprocentowanie o okresowo stałej stopie tj. 5 lat. Czy jeżeli w ciągu najbliższych miesięcy oferta kredytu hipotecznego będzie na korzystniejszych warunkach niż moja umowa kredytu na okresowo stałą stopę to jest możliwość negocjacji przejścia na lepsze warunki (oczywiście w dalszym ciągu na okresowo stałej stopie) ?

Pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
radekpl
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
18-09-2023
Wiadomość 1 z 3 (2 807 wyświetleń)

Re: Negocjacja oprocentowania w kredycie na stałą stopę

Nie mamy możliwości negocjowania oprocentowania naszych produktów kredytowych. W czasie stałego oprocentowania kredytu opcja jego konsolidacji u nas również nie jest możliwa. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1122
224
07-06-2017
Wiadomość 2 z 3 (2 715 wyświetleń)

Re.: Negocjacja oprocentowania w kredycie na stałą stopę

Rozumiem. Wówczas jedyną możliwością aby dalej spłacać kredyt z niższą ratą jest przeniesienie kredytu do innego banku, który zaproponuje rynkowe warunki kredytu na stałej stopie.
Odpowiedz
0 Lajków
radekpl
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
18-09-2023
Wiadomość 3 z 3 (2 692 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Negocjacja marzy

Zerknij na odpowiedź Pani z banku:

https://spolecznosc.ing.pl/-/Kredyty-hipoteczne/Dramat-procesowanie-wniosku-ponad-6-tygodni-i-cisza/m-p/45336#M11393

Na negocjacje bym nie liczył ale ... spróbować war...

01-04-2025
Negocjacja marzy

Dzien dobry,

Jestem w trakcie procesu rozpatrywania mojego wniosku o kredyt hipoteczny w ING - moj wniosek zostal wstepnie zaakceptowany i ING chce udzielic mi kredytu, musze tylko uzupelnic kilka dok

...

01-04-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Ja nie rozumiem takiego działania. Tak jak by to celowo było robione. Ale może wizerunkowo jako marketingowy element dobrej oferty marżowej się to sprawdza. Potem może mają że już target na kwartał 1

...

01-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy