Odpowiedz

Nadplata kredyt 2016

Witam wszystkich,
Umowa kredytowa została podpisana w 2016 i chciałbym zacząć go nadpłacać ale nie znalazłem odpowiedzi na parę pytań,

Pierwsze dotyczy zapisu w umowie, że jeśli chce nadpłacać kredyt to jedynie x2 rata kapitolowo- odsetkowa, czy taki zapis mogę zmienić aneksem i zmienic aby to byla dowolna kwota?

Wpłacając tą ratę x2 na poczet szybszego terminy spłaty kredytu, muszę po każdej takiej wpłacie dzwonić na infolinie z prośbą o aneks?
Czy jest gdziesz w aplikacji opcja dla starszych kredytów gdzie mogę sama zrobić to bez aneksu?
Oraz skąd mam widziedziec czy nadpłacajac kredyt nie przekrocze największej raty którą spłaciłem podczas trwania kredytu. Chciałbym uniknąć ponownego przeliczania zdolności kredytowej.

Z góry dziękuję za pomoc
Odpowiedz
0 Lajków
Korek
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
20-11-2024
Wiadomość 1 z 2 (97 wyświetleń)

Re.: Nadplata kredyt 2016

Cały czas wprowadzamy udogodnienia w Moim ING i aktualnie kredyt można nadpłacać w dowolnej kwocie, bez dodatkowych kosztów.
Co do pozostałych warunków umowy, prosimy o kontakt z naszą infolinią kredytów hipotecznych, gdzie będziemy mogli odnieść się do szczegółów umowy i możliwości skracania okresu kredytowania. Numer kontaktowy to 32 357 00 57. Specjaliści są dostępni w dni robocze w godzinach 8:00-18:00, w soboty w godzinach 8:00-16:00

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
789
172
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (19 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Inne dane przelewu niż właściciela konta

Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz

...

22-11-2024
Re: Re.: Kredyt na oprocentowanie stałe a wakacje kredytowe

A ja dostałem odmowę przedłużenia oprocentowania stałego. Czy ktoś ma już wydłużony termin po interwencji rzecznika?

22-11-2024
Re.: Nadplata kredyt 2016

Cały czas wprowadzamy udogodnienia w Moim ING i aktualnie kredyt można nadpłacać w dowolnej kwocie, bez dodatkowych kosztów.
Co do pozostałych warunków umowy, prosimy o kontakt z naszą infolinią kredyt

...

22-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy