Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Nadplacdnie kredytu a zmniejszenie lat do spłaty

Witam. W lutym zapłaciłem pierwszą ratę. Chciał bym nadpłacać kredyt co miesiąc po 1000 zł i zmniejszać lata do spłaty . Ratę mam 1360 zł. Na próbę nadpłat nadpłaciłem 100 zł. W aplikacji wybrałem opcje nadpłat po wpisaniu kwoty 100 zł , przejściu dalej pokazuje jakie będą następne raty zmniejszone o to nadpłatę. Jak zrobić żeby nadpłaty zmniejszały lata do spłaty. Czy może 100 zł to za mała kwota nadpłaty żeby użyć opcji skrócenia lat do spłaty?
Odpowiedz
0 Lajków
Michał8
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
18-12-2024
Wiadomość 1 z 2 (1 812 wyświetleń)

Re.: Nadplacdnie kredytu a zmniejszenie lat do spłaty

Żeby kredyt skrócił się o jedną ratę, to musisz tę ratę nadpłacić, czyli nadpłata musi wynosić tyle, ile wynosi część kapitałowa Twojej raty, albo nawet trochę więcej.

czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
160
57
01-04-2020
Wiadomość 2 z 2 (1 717 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Katowice Szopienice - brak wpłatomatu

Cześć, 

W 2024 roku zostały "przekazane sugestie do odpowiedniego działu" - proszę o informacje jaką decyzję podjął odpowiedni dział? Kiedy i pod jakim adresem zostanie postawiony wpłatomat? 

15-01-2026
Re: Likwidacja IKZE przed upływem 14 dni od otwarcia

Jeśli zawarłeś umowę IKZE oszczędnościowego internetowo, to możesz od niej odstąpić do 14 dni od zawarcia umowy. Oświadczenie możesz złożyć w placówce. 

13-01-2026
Niedziałające skróty klawiszowe w polu kwota przy wykonywaniu przelewu

Chciałem zgłosić problem z niedziałającym skrótem klawiszowym w inpucie kwoty przelewu. Na starszej wersji ekranu przelewu działało to bez problemu. Obecnie jedynie to pole nie pozwala użyć skrótu ctr

...

13-01-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy