27-11-2021 21:46
Cześć,
Mam pytanie odnośnie nadpłaty kredytu hipotecznego a zmiany oprocentowania. Mam kredyt w którym oprocentowanie zmieniane jest co 6 miesięcy (kolejna zmiana w marcu 2022). Czy jeśli teraz nadpłacę kredyt i zawnioskuję o skrócenie okresu kredytowania to oprocentowanie też może wzrosnąć przy przeliczaniu nowych rat czy kolejna zmiana oprocentowania będzie zgodnie z harmonogramem w marcu?
28-11-2021 21:50
@Sylwia_K oprocentowanie Twojego kredytu możemy zmienić tylko zgodnie z warunkami podpisanymi na umowie. A więc raz na 6 miesięcy. Podpisanie przez Ciebie aneksu o skrócenie okresu spłaty, nie wpłynie na oprocentowanie Twojego kredytu ![]()
**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?
Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki
... 11-03-2026Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po
... 11-03-2026Dzień dobry,
Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy
... 11-03-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 1 |