Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Nadpłata kredytu, skrócenie okresu kredytowania a zmiana oprocentowania.

Cześć,

Mam pytanie odnośnie nadpłaty kredytu hipotecznego a zmiany oprocentowania. Mam kredyt w którym oprocentowanie zmieniane jest co 6 miesięcy (kolejna zmiana w marcu 2022). Czy jeśli teraz nadpłacę kredyt i zawnioskuję o skrócenie okresu kredytowania to oprocentowanie też może wzrosnąć przy przeliczaniu nowych rat czy kolejna zmiana oprocentowania będzie zgodnie z harmonogramem w marcu?

Odpowiedz
0 Lajków
Sylwia_K
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
27-11-2021
Wiadomość 1 z 2 (3 181 wyświetleń)

Re: Nadpłata kredytu, skrócenie okresu kredytowania a zmiana oprocentowania.

@Sylwia_K oprocentowanie Twojego kredytu możemy zmienić tylko zgodnie z warunkami podpisanymi na umowie. A więc raz na 6 miesięcy. Podpisanie przez Ciebie aneksu o skrócenie okresu spłaty, nie wpłynie na oprocentowanie Twojego kredytu Emotikon: Szczęśliwy

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
500
88
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (3 108 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kredyt hipoteczny przy rozdzielności majatkowej

Dzień dobry,

Chciałam zapytać o taką sytuację - małżonkowie mający rozdzielność majątkową chcą nabyć nieruchomość. Jedna osoba płaci za swoją połowę gotówką, a druga bierze kredyt hipoteczny. Czy zabez

...

06-04-2026
Re: Problem z logowaniem w aplikacji przy użyciu klucza U2F

Prosimy, zgłoś nam to przez czat w Moim ING i zapiszemy zgłoszenie techniczne. Nie mieliśmy podobnych sygnałów.

05-04-2026
Re: Problem z logowaniem w aplikacji przy użyciu klucza U2F

Dzień dobry.

Bardzo dziękuję za pomoc.
Rzeczywiście pomogło wyczyszczenie Google Play services. Mogę ponownie zalogować się starymi kluczami.
Ale nowego klucza dodać niestety nie mogę.
Wyskakuje błąd w ap...

05-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy