Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Nadpłata kredytu, skrócenie okresu kredytowania a zmiana oprocentowania.

Cześć,

Mam pytanie odnośnie nadpłaty kredytu hipotecznego a zmiany oprocentowania. Mam kredyt w którym oprocentowanie zmieniane jest co 6 miesięcy (kolejna zmiana w marcu 2022). Czy jeśli teraz nadpłacę kredyt i zawnioskuję o skrócenie okresu kredytowania to oprocentowanie też może wzrosnąć przy przeliczaniu nowych rat czy kolejna zmiana oprocentowania będzie zgodnie z harmonogramem w marcu?

Odpowiedz
0 Lajków
Sylwia_K
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
27-11-2021
Wiadomość 1 z 2 (2 173 wyświetleń)

Re: Nadpłata kredytu, skrócenie okresu kredytowania a zmiana oprocentowania.

@Sylwia_K oprocentowanie Twojego kredytu możemy zmienić tylko zgodnie z warunkami podpisanymi na umowie. A więc raz na 6 miesięcy. Podpisanie przez Ciebie aneksu o skrócenie okresu spłaty, nie wpłynie na oprocentowanie Twojego kredytu Emotikon: Szczęśliwy

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
439
82
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (2 100 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Rezygnacja z transzy kredytu i spłata uruchomionej transzy.

Możesz zrezygnować z pozostałej części transzy, natomiast w takiej sytuacji będziemy i tak prosić Cię o rozliczenie inwestycji. Dodatkowo poprosimy o udokumentowanie środków - które potwierdzą, że będ

...

18-12-2024
Re.: Awaria wpłatomatu

Nie mamy tutaj wglądu do systemu bankowego. Proszę, skontaktuj się z nami na czacie w Moim ING lub telefonicznie z infolinią pod numerem 32 357 00 69, tylko w ten sposób możemy przyjąć reklamację.

18-12-2024
Re.: Awaria wpłatomatu

w dniu 18.12 robilem wpłate pieniedzy ok 19.10 nr wplatomatu R N E T S F 11 , kwota 900 zl , nie została zaksiegowana a bankomat przestał działać co jest z moimi środkami ?

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy