03-01-2022 13:24
Dzień dobry,
Wybrałam się do placówki banku w moim mieście celem uzyskania informacji jak nadpłata kredytu w określonej kwocie wpłynie na długość okresu kredytowania.
Poinformowano mnie, że bank nie posiada takich narzędzi.
Powiedziano żeby nadpłacić kredy a bank przygotuje Aneks...
Po fakcie? Na jakich warunkach?
Czy to możliwe?
Przy zaciąganiu kredytu dostajemy różne symulacje związane z długością kredytowania czy wysokością kredytu i wówczas decydujemy sami co chcemy osiągnąć.
Chciałabym wiedzieć jak nadpłata w kwocie 20 tys./ 50 tys. czy 100 tys. zł złoty wpłynie na całość kredytowania.
Czy warto pozbyć się całych oszczędności czy może jednak spłacić trochę mniej i zostawić sobie bezpieczeństwo bo aż tak dużego wpływu to nie ma...
03-01-2022 15:02
Sprawdź symulacje na stronie https://www.hiponet.pl/kalkulator/harmonogram-oszczednosci
Oczywiście, że nadpłata, nawet nie aż tak dużych kwot, ma wpływ na skrócenie okresu kredytowania, ale całych oszczędności to raczej nigdy nie ma sensu się pozbyć.
04-01-2022 12:06 | Edytowano: 24-01-2022 14:12
Jeśli nadpłacasz kredyt hipoteczny, zmniejszasz kapitał, a tym samym kwotę, od której naliczamy odsetki. Po nadpłacie automatycznie zmniejszamy Twoją ratę, okres spłaty zostaje taki sam.
Jeśli to ratę chcesz zostawić taką samą, a zmniejszyć ilość rat, możesz złożyć wniosek o aneks. Zrobisz to w naszym oddziale oraz w Contact Centre. W przypadku skrócenia okresu spłaty po nadpłacie dokonanej do 3 miesięcy wstecz od daty złożenia wniosku o aneks koszt to 0 PLN, w pozostałych przypadkach 200 PLN.
Skontaktuj się z naszymi doradcami hipotecznymi pod numerem 32 357 00 57, postaramy się sprawdzić dla Ciebie warunki po nadpłacie
To być tam wymusza ciemny system, niektóre aplikacje tak się przestawiają. ING niestety nie chce. Nie szperałem w ustawieniach. Za to widziałem, że mbnak giełda ma możliwość zmiany motywu. W niej ładn
... 21-03-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
14 | |
10 | |
7 | |
5 | |
5 |