Odpowiedz
Opcje
- Subskrybuj źródło RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Przyklej wątek Wątek u bieżącego użytkownika
- Zakładka
- Subskrybuj
- Strona dopasowana do drukarki
Nadpłata kredytu hipotecznego i skrócenie okresu kredytowania
07-06-2022 16:01
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam. Mam pytanie dotyczące nadpłaty kredytu hipotecznego. Chciałbym nadpłacić kredyt w wysokości 50 tys zł i skrócić okres kredytowania. Z tego co wyczytałem jest to możliwe, aby skrócić okres kredytowania i zachować ratę co do wysokości najwyższej zapłaconej raty (w mom przypadku 1291 zł po podwyższce stóp procentowych). Jednak doradca w banku dowiedział mi dzisiaj, że nadpłata jest oczywiście możliwa, ale wysokość raty może być maksymalnie taka jak na początku spłaty kredytu w momencie podpisania umowy (czyli jak dla mnie 1016 zł.) Oraz, że jeśli chciałbym podnieść ratę do wysokości 1291 zł to jest konieczne ponowne badanie przez bank zdolności kredytowej. Bardzo proszę o informację jak to wygląda w rzeczywistosci bo już nie wiem czy ja coś źle rozumiem czy doradca źle mówi.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 1 z 2
(2 581 wyświetleń)
14-06-2022 14:24
Re: Nadpłata kredytu hipotecznego i skrócenie okresu kredytowania
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Możesz skrócić okres spłaty kredytu po nadpłacie do najwyższej zapłaconej raty. Po nadpłacie skontaktuj się proszę z infolinią w celu zamówienia bezpłatnego aneksu do umowy. Specjaliści są dostępni w dni robocze od 8:00 do 20:00 pod numerem 32 357 00 57.
Ponowne badanie zdolności kredytowej jest konieczne, jeśli rata po skróceniu okresu spłaty ma przekraczać najwyższą zapłaconą ratę.
-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj