Odpowiedz

Nadpłata kapitału

Chciałbym dowiedzieć się, czy nadpłacając kredyt gotówkowy w aplikacji moje ING mogę nadpłacić jedynie kapitał. Nie chodzi mi o spłacanie rat "od tyłu" ani opłacanie rat na kilka miesięcy do przodu. Chodzi o przykład, gdzie płacąc 2000zl raty kredytu chcę wpłacać dodatkowo 500zl. Czy to będzie skutkowało zmniejszeniem kapitału do spłaty i czy nie wzrośnie przez to oprocentowanie?
Odpowiedz
0 Lajków
Kmthunder
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
12-01-2023
Wiadomość 1 z 2 (3 252 wyświetleń)

Re: Nadpłata kapitału

Nadpłacając pożyczkę gotówkową, spłacasz tylko kapitał. Skracamy wtedy okres kredytowania, a rata pozostaje bez zmian.

Nadpłacanie pożyczki nie wpływa na jej oprocentowanie.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
586
125
19-03-2018
Wiadomość 2 z 2 (3 182 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: problem z aplikacja banku

Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.

08-11-2024

Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.

08-11-2024

Ja znów mam problem taki ze wpłaciłem środki na konto i ostatecznie nie mam ich na koncie

08-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy