Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Mniejszy metraż mieszkania - a kredyt hipoteczny

Dzień dobry. Posiadam kredyt hipoteczny wypłacany w transzach. Przeszedł czas wypłaty ostatniej transzy pomniejszonej ze względu na mniejszy metraż niż zakładano w planach. Co w takim przypadku ? Co w przypadku niewypłacanie wszystkich pieniędzy oczekujących na wypłatę transzy ? Oraz czy należy składać jakąś dokumentację o mniejszym metrażu do banku ? Co powinienem uzyskać od dewelopera aby sprawnie to załatwić ? Pozdrawiam
Odpowiedz
0 Lajków
arczi17
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
24-01-2025
Wiadomość 1 z 2 (87 wyświetleń)

Re: Mniejszy metraż mieszkania - a kredyt hipoteczny

W opisanej sytuacji potrzebujesz otrzymać dokument od dewelopera z informacją o aktualnym metrażu. Z tym dokumentem podejdź do oddziału banku w celu sporządzenia aneksu do umowy. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
499
88
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (16 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Mniejszy metraż mieszkania - a kredyt hipoteczny

W opisanej sytuacji potrzebujesz otrzymać dokument od dewelopera z informacją o aktualnym metrażu. Z tym dokumentem podejdź do oddziału banku w celu sporządzenia aneksu do umowy. 

29-01-2026
Karta płatnicza

Dzień dobry,

mieszkam na stałe za granicą. Po zmianie adresu zamieszkania nie mam możliwości zamówienia karty płatniczej. Mogę płacić tylko blikiem, lub zrobić przelew. Zamówienie karty online nie jes

...

29-01-2026
Re.: Stałe oprocentowanie - negocjacje

Miałem rozmowę z konsultantem w tej samej kwestii w zeszłym tygodniu, powiedział mi że nie ma takiej możliwości, więc powoli się rozglądam za zmianą banku.

28-01-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy