Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Mieszkanie jako wkład własny na budowę domu

Dzień dobry,

Piszę ze względu, że nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. 

Czy jeżeli posiadam mieszkanie to czy może ono być traktowane jak wkład własny w budowę domu?

Czy muszę je sprzedać na początku czy mogę przy ostatniej fazie budowy domu?

Dziękuję i pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
lumberjack
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
04-08-2020
Wiadomość 1 z 2 (1 916 wyświetleń)

Re: Mieszkanie jako wkład własny na budowę domu

[ Edytowane ]

Działka budowlana może być Twoim wkładem własnym, ale nie mieszkanie. Pamiętaj, że wkład własny powinien wynosić co najmniej 30% kosztu całej inwestycji. Jeśli działka budowlana nie będzie miała wystarczającej wartości, możemy poprosić Cię o zabezpieczenie dodatkowej gotówki.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
216
07-06-2017
Wiadomość 2 z 2 (1 879 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Makler - daleko do waszej konkurencji

Patrzymy na to co robi konkurencja i dostrzegamy zainteresowanie IKE i rynkami zagranicznymi. Analizujemy możliwość wprowadzenia tych usług u nas. Rozumiemy, że chcielibyście skorzystać z nich już ter

...

19-11-2024
Re.: Zakup bilety komunikacji miejskiech - ulubione

@DominikaW:

Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne. 

To chyba będz

...

18-11-2024
Rangi w społeczności

Dzień dobry, jestem tutaj nowa Emotikon: Szczęśliwy i nieco pogubiona Emotikon: Mrugający Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,

...

18-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy